Εκλογές 2023: Ανανέωση και “άρωμα” γυναίκας! - Οι 16 βουλευτές της Κρήτης

Κρήτη
Εκλογές 2023: Ανανέωση και “άρωμα” γυναίκας! - Οι 16 βουλευτές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια 6άδα νεοεμφανιζόμενων βουλευτών και μια 4άδα γυναικών βουλευτών έβγαλε η κυριακάτικη κάλπη στο νησί - Η αλλαγή συσχετισμών, με την Κρήτη να βάφεται από “ροζ”... “γαλάζια”, και οι ανατροπές στην κατανομή των εδρών, με μεγάλους κερδισμένους το ΠΑΣΟΚ, που πέτυχε να εκλέξει 4 βουλευτές έναντι 1 στις προηγούμενες εκλογές, και το ΚΚΕ, που πέτυχε να εκλέξει και 2ο βουλευτή στο νησί, πυροδότησαν ηχηρές ανατροπές και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Μεγάλες ανατροπές και στην ανθρωπογεωγραφία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Κρήτης έφερε η κυριακάτικη κάλπη, με τη 16άδα των Κρητικών βουλευτών να σφραγίζεται από δύο βασικά χαρακτηριστικά: Από το έντονο στοιχείο ανανέωσης, αφού αλλάζει σε σημαντικό βαθμό η σύνθεση των βουλευτών, και συνάμα από το έντονο “άρωμα” γυναίκας, καθώς για πρώτη φορά θα έχουμε 4 γυναίκες βουλευτές στο νησί μας.

Η αλλαγή συσχετισμών, με την Κρήτη να βάφεται από “ροζ”... “γαλάζια”, και οι ανατροπές στην κατανομή των εδρών, με μεγάλους κερδισμένους το ΠΑΣΟΚ, που πέτυχε να εκλέξει 4 βουλευτές έναντι 1 στις προηγούμενες εκλογές, και το ΚΚΕ, που πέτυχε να εκλέξει και 2ο βουλευτή στο νησί, πυροδότησαν ηχηρές ανατροπές και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% η καταμέτρηση σε επίπεδο σταυροδοσίας, οι 16 βουλευτές που φαίνεται να εκλέγονται στην Κρήτη είναι κατά περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τα ανατολικά προς τα δυτικά:

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Γιάννης Πλακιωτάκης (Ν.Δ.)

Κατερίνα Σπυριδάκη (ΠΑΣΟΚ)

- Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Λευτέρης Αυγενάκης (Ν.Δ.)

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.)

Μάξιμος Σενετάκης (Ν.Δ.)

Ελένη Βατσινά (ΠΑΣΟΚ)

Φραγκίσκος Παρασύρης* (εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κρατήσει την έδρα)

Χάρης Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ)

Σωκράτης Βαρδάκης (ΣΥΡΙΖΑ)

Μανόλης Συντυχάκης (ΚΚΕ)

- Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Γιάννης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.)

Μανόλης Χνάρης (ΠΑΣΟΚ)

- Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

Ντόρα Μπακογιάννη (Ν.Δ.)

Σεβαστή Βολουδάκη (Ν.Δ.)

Παύλος Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ)

Αλέξανδρος Μαρινάκης (ΚΚΕ)

Η “μάχη” του σταυρού ανά νομό

Από τη “μάχη” του σταυρού δε λείπουν και αξιοσημείωτα στοιχεία, όπως και αξιοσημείωτες προσωπικές επιδόσεις. Ας δούμε πώς σκιαγραφούνται βασικές πτυχές της “μάχης” του σταυρού ανά νομό.

Στον νομό Ηρακλείου δεν περνά απαρατήρητη η σαρωτική πρώτη εκλογική συμμετοχή για τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη. Αν και πρωτοεμφανιζόμενος και πολύ νέος σε ηλικία, ο ίδιος κατάφερε με την πρώτη του υποψηφιότητα να εκλεγεί εύκολα στη Βουλή, κατακτώντας μάλιστα τη 2η θέση στο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο στο Ηράκλειο, βάζοντας από κάτω του τον εν ενεργεία βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη, που βεβαίως επανεκλέγεται και αυτός.

Το πολύ δυναμικό “μπάσιμο” του πρωτοεμφανιζόμενου Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη έβγαλε εκτός της πρώτης τριάδας τον Γρηγόρη Πασπάτη. Ο γνωστός γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου φαίνεται ότι παίρνει την 4η θέση, ωστόσο πήρε περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (η ακριβής αύξηση θα διαφανεί όταν ανακοινωθεί το 100% της ενσωμάτωσης των σταυρών).

Πίσω από τον Γρηγόρη Πασπάτη φαίνεται να έρχεται ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην κάλπη του 2019.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγάλος χαμένος της τεράστιας καθίζησης του κόμματος βγαίνει σε προσωπικό επίπεδο ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει αυτή τη φορά 2 αντί για 3 βουλευτές, ο ίδιος μένει εκτός Βουλής, στην οποία και πέτυχαν να επανεκλεγούν ο Χάρης Μαμουλάκης, που έρχεται ξανά 1ος στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στην 4η θέση της κατάταξης βλέπουμε τον Βασίλη Σμπώκο, ο οποίος ανέβηκε 1 θέση (το 2019 είχε έρθει 5ος, πίσω από τον Σπύρο Δανέλλη, που αυτή τη φορά δεν ήταν υποψήφιος).

Υψηλό πλασάρισμα πέτυχε η γιατρός Κορνηλία Μακρή, που ήρθε 5η πίσω από τον Βασίλη Σμπώκο, ενώ πίσω τους με μικρές σχετικά διαφορές, που αφήνουν ανοιχτή την τελική σειρά κατάταξης, βρίσκονται ο πρώην δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, η εκπαιδευτικός Χρυσάνθη Καμπουράκη, η δικηγόρος Φαίδρα Καρούτσου και η αρχαιολόγος Μαρία Μαρή.

Στο ΠΑΣΟΚ, που κατάφερε να πάρει 2 έδρες στον νομό Ηρακλείου, τα φώτα δικαίως στρέφονται στην Ελένη Βατσινά, η οποία φαίνεται ότι κατακτά την πρωτιά (ο επικεφαλής Νίκος Ανδρουλάκης δε σταυρώθηκε, αλλά παίρνει αυτοδίκαια όλες τις ψήφους που έλαβε τοπικά το κόμμα).

Μια εντυπωσιακή επίδοση για τη νεαρή σε ηλικία υποψήφια, την οποία, εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο, θα πλαισιώσει στη Βουλή, στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, ένας παλιός γνώριμος του Κοινοβουλίου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ο οποίος φαίνεται να έρχεται 2ος, πίσω από την Ελένη Βατσινά, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί βεβαίως με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Μάχη για την 3η θέση δίνουν ο γιατρός Λάμπρος Βαμβακάς και ο γνωστός καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής και εκπαιδευτικός Γιώργος Ξυλούρης (Καντρής), ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθούν ο δικηγόρος Φραγκίσκος Λαμπρινός και ο αυτοδιοικητικός και φοροτεχνικός Παύλος Μπαριτάκης.

Στο ΚΚΕ, εμφατικά επανεκλέγεται ο Μανόλης Συντυχάκης, με τον συνδικαλιστή Γιάννη Γωνιανάκη να βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης, ακολουθούμενος από τη Λίνα Ανδρουλάκη-Αναγνωστάκη και τον Δημήτρη Δουλουφάκη.

Στο Λασίθι

Στον νομό Λασιθίου, από πλευράς Ν.Δ. επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι εκτιμήσεις για σαρωτική επανεκλογή του Γιάννη Πλακιωτάκη, πίσω από τον οποίο έρχεται η σκηνοθέτιδα Ελένη Βλάσση. Η έτερη έδρα του νομού πήγε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., και φαίνεται να την κατακτά η Κατερίνα Σπυριδάκη, έναντι του Μανόλη Κλώντζα. Μεγάλος χαμένος εδώ ο Μανόλης Θραψανιώτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μένει εκτός Βουλής, αφού το κόμμα του απώλεσε τη λασιθιώτικη έδρα.

Από πλευράς ΚΚΕ, πρώτος στη μάχη της σταυροδοσίας ήρθε ο πρώην βουλευτής (με τον ΣΥΡΙΖΑ) Κωστής Δερμιτζάκης.

Στο Ρέθυμνο

Στον νομό Ρεθύμνου, δεν είχαμε καθόλου χροιά αγωνίας ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Από πλευράς Ν.Δ. επανεκλέγεται εμφατικά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, με 2η πίσω του τη Δέσποινα Παπαδάκη.

Την έδρα που κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ την παίρνει ο αυτοδιοικητικός Μανόλης Χνάρης, αφήνοντας στη 2η θέση τον γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή.

Εκτός Βουλής, μετά την απώλεια της έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μένει ο Ανδρέας Ξανθός, ενώ στη 2η θέση της κατάταξης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο μηχανικός Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Από το ΚΚΕ, πρώτη φαίνεται ότι έρχεται η γνωστή από τον χώρο της Υγείας Δέσποινα Δακανάλη, με δεύτερο τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Μανούσο Μανουσογιάννη.

Στα Χανιά

Στον νομό Χανίων, η “γαλάζια” κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αποδεικνύεται γυναικεία υπόθεση... Τη μία έδρα την παίρνει επανεκλεγόμενη η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τη 2η έδρα φαίνεται (εν αναμονή της ολοκλήρωσης της καταμέτρησης) να την κατακτά η νομικός και σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη, Σέβη Βολουδάκη, με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη πάντως να ακολουθεί σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Μακριά από την πρώτη τριάδα βρίσκεται ο Βασίλης Διγαλάκης, που μένει εκτός Βουλής.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Παύλος Πολάκης, με αισθητή ωστόσο απώλεια σε ψήφους σε συνάρτηση και με την τεράστια καθίζηση που υπέστη το κόμμα στον νομό Χανίων, με τον άλλοτε υπουργό και βουλευτή Γιώργο Σταθάκη να ακολουθεί με πολύ μεγάλη απόσταση στη 2η θέση.

Μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής βραδιάς στα Χανιά ο Αλέκος Μαρινάκης, ο οποίος φαίνεται ότι παίρνει την έδρα που κατέκτησε το ΚΚΕ, αφήνοντας 2ο τον Μιλτιάδη Κλωνιζάκη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξε βουλευτή στα Χανιά, με την πρώτη δυάδα να αναδεικνύεται υπόθεση Κουρουπάκηδων, και με την πρώην βουλευτή Λίτσα Κουρουπάκη και τον γνωστό αυτοδιοικητικό Τάσο Κουρουπάκη να δίνουν μάχη για την 1η θέση στην “πράσινη” κατάταξη.

Οι παλιοί και οι νέοι - Η “ακτινογραφία” της 16άδας

Συγκριτικά με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2019, στην κοινοβουλευτική 16άδα θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, 6 νέους βουλευτές.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη και Ελένη Βατσινά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Κατερίνα Σπυριδάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Μανόλη Χνάρη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και Σέβη Βολουδάκη και Αλέκο Μαρινάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Εντυπωσιακή, συγκριτικά με το παρελθόν, είναι η εκπροσώπηση του “ωραίου φύλου” αφού αυτή τη φορά η κρητική κάλπη εκλέγει 4 συνολικά γυναίκες βουλευτές στο νησί μας και συγκεκριμένα τις Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη, Ελένη Βατσινά και Κατερίνα Σπυριδάκη.

Σε ό,τι αφορά τους παλιούς βουλευτές, σε επίπεδο Κρήτης επανεκλέγονται οι Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης και Γιάννης Πλακιωτάκης από τη Ν.Δ., οι Παύλος Πολάκης, Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Μανόλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ.

Στη νέα Βουλή, που θα ορκιστεί, δε θα είναι συγκριτικά με το 2019 οι εν ενεργεία βουλευτές Βασίλης Διγαλάκης, Γιάννης Κασσελάκης (είχε πάρει πριν από λίγο καιρό την έδρα του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη) από τη Ν.Δ. στα Χανιά, ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε εκεί την έδρα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, ο οποίος βεβαίως δεν ήταν υποψήφιος αυτή τη φορά αφού θα διεκδικήσει ως γνωστόν τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Ηγουμενίδης, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε την 3η έδρα στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Λογιάδης στο Ηράκλειο καθώς το ΜέΡΑ25 δεν πέτυχε να μπει στη Βουλή αυτή τη φορά, και ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λασίθι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την έδρα εκεί από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΤΟ 92,64%)

Ν.Δ.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 24.695

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου 21.709

ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του Γεωργίου 20.411

ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου 14.841

ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 14.055

ΑΝΔΡΕΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Μιχαήλ 11.698

ΜΗΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) του Δημητρίου 9.051

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 4.931

ΜΠΑΜΙΕΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ του Γεωργίου 4.908

ΠΑΣΠΑΛΑΚΗ ΘΕΟΝΥΜΦΗ (ΕΦΗ) του Γεωργίου 3.217

ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου 2.651

ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αντωνίου 12.710

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Δημητρίου 12.304

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ 10.453

ΣΜΠΩΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ 8.978

ΜΑΚΡΗ-ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ του Βασιλείου 7.231

ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου 5.447

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Αντωνίου 5.326

ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ ΦΑΙΔΡΑ του Γεωργίου 5.177

ΜΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου 5.054

ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Χρίστου 4.244

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 3.701

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μαρίνου 38.868

ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ του Φανουρίου 11.358

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (ΦΡΕΝΤΥ) του Γεωργίου 10.852

ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Νικολάου 8.738

ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σταύρου (Καντρής) 8.337

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ του Βασιλείου Γεωργίου 7.884

ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Εμμανουήλ 7.651

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Εμμανουήλ 4.696

ΒΕΪΣΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ του Αβραάμ 3.367

ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Ανδρέα 2.781

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ-ΑΛΕΞΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΣΑΝΤΥ) του Ιωάννη 2.009

ΚΚΕ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Δανιήλ 4.240

ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου 1.863

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΕΝΙΑ (ΛΙΝΑ) του Ιωάννη 1.672

ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου 1.588

ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ του Ροδάμανθου 1.416

ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ) του Ευαγγέλου 1.415

ΚΥΠΡΑΙΟΥ-ΣΚΕΠΑΡΝΗ ΜΑΡΙΑ του Χαράλαμπου 1.298

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου 1.211

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αντωνίου 1.008

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ του Εμμανουήλ 903

ΣΟΦΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αντωνίου 552

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 1.384

ΚΙΑΓΙΑ ΕΥΣΕΒΙΑ του Ζαχαρία 1.073

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου 897

ΜΠΑΛΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ 791

ΚΑΜΑ ΘΩΜΑΗ του Παναγιώτη 562

ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ του Χαρίδημου 488

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Γεωργίου 404

ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου 362

ΜΠΑΛΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου 349

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ του Αντωνίου 303

ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιουλιανού 207

ΜέΡΑ25

ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ του Καλλίστρατου 1.471

ΚΟΥΤΡΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ματθαίου 1.155

ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γεωργίου 1.107

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σοφοκλή-Εμμανουήλ 1.053

ΧΑΤΖΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αριστόδημου 768

ΧΑΡΩΝΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ του Στυλιανού 725

ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη 554

ΜΠΑΡΝΕΫ-ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΔΟΜΙΝΙΚΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΔΟΜΙΝΙΚΗ) του Πέτρου 482

ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Νικολάου 466

ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γεωργίου 385

ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου 160

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ (ΣΤΟ 93,04%)

Ν.Δ.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) του Κωνσταντίνου 15.999

ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ (ΣΕΒΗ) του Αναστασίου 13.523

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Εμμανουήλ 12.999

ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Βασιλείου 6.395

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου 4.597

ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του Ευαγγέλου 2.568

ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Πέτρου 10.950

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μηνά 4.648

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού 3.627

ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ανδρέα 3.578

ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ) του Νικολάου 2.746

ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΜΑΓΚΥ) του Γεωργίου 1.832

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Σταύρου 3.037

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Περικλή 2.932

ΚΟΝΤΕΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αντωνίου 2.017

ΤΣΙΤΣΙΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Φανουργίου 1.934

ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του Ιωσήφ 1.747

ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ευθυμίου 1.595

KKE

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου 1.871

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Ιωάννη 1.677

ΑΝΘΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Πέτρου 1.451

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ του Παύλου 1.243

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου 1.141

ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ελευθερίου 870

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΔΡΑΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Γεωργίου 956

ΜΠΑΤΣΑΡΙΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Εμμανουήλ 844

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Εμμανουήλ 805

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη 545

ΤΣΙΝΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Μιχαήλ 435

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του Κωνσταντίνου 187

ΜέΡΑ25

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ του Μιχαήλ 1.132

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΥΡΤΩ του Παντελεήμονος 610

ΠΑΤΡΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου 480

ΤΖΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Τριαντάφυλλου 469

ΤΣΙΧΛΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ του Σοφοκλή 416

ΧΑΚΙΜ-ΠΙΠΕΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗ-ΝΤΟΡΙΣ του Φάουζη 355

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΣΤΟ 89,45%)

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αχιλλέα 10.128

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Εμμανουήλ 1.825

ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του Ιωάννη 1.622

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ του Γεωργίου 1.206

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

ΧΝΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη 4.974

ΣΚΟΥΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου 2.301

ΜΙΧΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ελευθερίου 918

ΚΟΤΖΑΝΑΚΗ ΚΑΣΑΝΔΡΑ του Γεωργίου 794

ΣΥΡΙΖΑ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου 4.293

ΔΟΥΛΟΥΜΠΕΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ευάγγελου 3.158

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Νικολάου 493

ΚΙΑΓΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ του Θωμά 346

ΚΚΕ

ΔΑΚΑΝΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ του Χαράλαμπου 637

ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ του Ιωσήφ 500

ΚΑΛΘΙ ΣΙΝΤΟΡΕΛΑ του Ντεντ 153

ΜΑΝΙΑΒΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Σωτηρίου 141

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΤΣΟΡΑΚΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου 243

ΚΑΜΖΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ του Ανδρέα 213

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σταύρου 202

ΜέΡΑ25

ΤΣΑΚΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΚΑΝΕΛΛΑ του Γεωργίου 363

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αναστασίου 217

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (ΣΤΟ 96,59%)

Ν.Δ.

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ιωσήφ 12.251

ΒΛΑΣΣΗ ΕΛΕΝΗ του Φιλίππου 1.760

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Νικολάου 839

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ του Εμμανουήλ 808

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) του Νικολάου 2.716

ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Μιχαήλ 2.438

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ 2.412

ΜΠΙΤΖΑΡΑΚΗ-ΣΙΓΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιωάννη 573

ΣΥΡΙΖΑ

ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Μιχαήλ 2.255

ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη 2.249

ΠΕΤΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ του Ελευθερίου 1.809

ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου 269

ΚΚΕ

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου 621

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Κωνσταντίνου 358

ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου 275

ΔΑΛΑΒΕΡΟΥ-ΚΑΡΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) του Ιωάννη 241

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΓΕΝΕΙΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου 443

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Εμμανουήλ 345

ΜέΡΑ25

ΦΡΥΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κανάκη 298

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΑΛΗ) του Χρήστου 258

ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 257

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News