Δήμος Φαιστού: Προειδοποίηση και εκτιμήσεις για ζημιές σε σπίτια από τον σεισμό - Πρώτες εικόνες

Κρήτη
Δήμος Φαιστού: Προειδοποίηση και εκτιμήσεις για ζημιές σε σπίτια από τον σεισμό - Πρώτες εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόβοι για ζημιές που θα γίνουν ορατές με το πρώτο φως της ημέρας από τα 5,1 Ρίχτερ στη Μεσαρά

Ανακοίνωση για την προστασία των πολιτών που τυχόν έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους εξέδωσε ο Δήμος Φαιστού. Ο Δήμος Φαιστού προειδοποιεί τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια έχουν υποστει ζημιές να ενημερώσουν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Μετά από επικοινωνία με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής κι Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, ενημερωθήκαμε για τα εξής:

- Ο σεισμός έγινε Νοτιοδυτικά της πόλης των Μοιρών, ήταν 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κι εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.

- Λόγω της έντονης και συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας που επικρατεί, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι που πιθανά έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να ενημερώσουν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού στο τηλέφωνο 6932302043.

- Τουλάχιστον για την σημερινή νύχτα επίσης κι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Αρχές, οι κάτοικοι που έχουν διαπιστώσει καταστροφές στα σπίτια τους παρακαλούνται να απομακρυνθούν από αυτά.

Τονίζεται ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, παραμένουν σε καθεστώς πλήρους επιφυλακής. Ο Δήμος Φαιστού και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία κι επαφή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και παρακολουθούν από κοινού το φαινόμενο και την εξέλιξη του. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα ακολουθήσουν πρόσθετες οδηγίες ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News