Με επιτυχία η ημερίδα για την οδική ασφάλεια στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Με επιτυχία η ημερίδα για την οδική ασφάλεια στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην  Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, στην Αθήνα το Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.  Άγγελος Μαλάς συνοδευόμενος από την αν Δ/ντρια Τεχνικής Υπηρεσίες Δ.Ρ. κ. Πόπη Τζανακάκη.

Ως Δήμος πρότυπο για τις δράσεις και παρεμβάσεις του στην προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας, για τις οποίες άλλωστε κατέκτησε το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας (EU Urban Road Safety Award) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης στις εργασίες της Ημερίδας παρουσίασης της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (ERSC) από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» που είναι ο  Οργανισμός - Εθνικός Συντονιστής της Χάρτας στην Ελλάδα.

Στην  Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, στην Αθήνα το Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.  Άγγελος Μαλάς συνοδευόμενος από την αν Δ/ντρια Τεχνικής Υπηρεσίες Δ.Ρ. κ. Πόπη Τζανακάκη.

Στην εισήγησή του ο κ. Μαλάς, παρουσίασε στους συμμετέχοντες, τις πρωτοβουλίες, τις καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει και τις υποδομές και  έργα που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Ρεθύμνης  για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και γόνιμες  συνεργασίες του με εξειδικευμένους φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμούς στους συγκεκριμένους τομείς, που αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο.    Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος, το εύρος, η ποιότητα των παρεμβάσεων, η  πληρότητα και η αποτελεσματικότητά τους, αξιολογήθηκαν θετικά από την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή,  η οποία απένειμε στο Δήμο Ρεθύμνης τον  Μάρτιο του  2022,  το Βραβείο Αστικής Οδικής Ασφάλειας τους,  εδραιώνοντας το Ρέθυμνο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ως μία πόλη υψηλής  ποιότητας ζωής, ως ταξιδιωτικό προορισμό ασφαλή, με θετικό περιβαλλοντικό και ανθρώπινο αποτύπωμα.

Ο σεβασμός στην υψηλή ευθύνη απέναντι στην ασφάλεια των πολιτών αλλά και τη  δέσμευση που απορρέει από αυτή την ευρωπαϊκή διάκριση, διέπει όλο το βραχυπρόθεσμο αλλά και μελλοντικό στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνης για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την Οδική Ασφάλεια, τόνισε ο κ. Μαλάς, εξαίροντας τη συμβολή  και την εποικοδομητική  συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Τις εργασίες της Ημερίδας κήρυξε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», παρεμβάσεις έκαναν επικεφαλείς  Υπουργείων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα του Ευρωκοινοβουλίου, των Περιφερειών, της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, της ΚΕΔΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συμμετείχαν επίσης μέλη του δικτύου της Χάρτας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων Δήμοι, Αυτοκινητόδρομοι, εταιρείες και σύλλογοι. 

Η θεματολογία της Ημερίδας επικεντρώθηκε στις καινοτόμες προτάσεις και τις καλές πρακτικές στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας,  το ρόλο καθώς όπως  περιεχόμενο της συνεργασίας των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων,  υπηρεσιών και της κοινωνίας των πολιτών στην επίτευξη του στόχου των μηδενικών απωλειών (Vision Zero) σε τροχαίες συγκρούσεις,  τις δράσεις που υλοποιούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας, τη στρατηγική της Ε.Ε. για την Οδική Ασφάλεια καθώς και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για τη βελτίωση συγκεκριμένων ζητημάτων στα Κράτη-Μέλη και τις εν γένει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου και τη διαμόρφωση ορθής οδηγικής συμπεριφοράς και κουλτούρας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News