Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ρεθύμνου με τον Σύλλογο Γυναικών της Ευρώπης – Στο επίκεντρο η κοινωνική μέριμνα (pics)

Κρήτη
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ρεθύμνου με τον Σύλλογο Γυναικών της Ευρώπης – Στο επίκεντρο η κοινωνική μέριμνα (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολυπληθής αποστολή του Συλλόγου Γυναικών της Ευρώπης (44 συνολικά συμμετέχουσες-ντες) επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και την Κρήτη κατά το χρονικό διάστημα 9-16 Μαΐου

Τη συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης με το Σύλλογο Γυναικών της Ευρώπης «Association Femmes d’Europe a.i.s.b.l..» επικύρωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την εκπρόσωπο του ελληνικού τμήματος των Γυναικών Ευρώπης και της Επιτροπής Προγραμμάτων κ. Βίκυ Αργυράκη, μέσω του οποίου τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους να συνεργαστούν, με πνεύμα αλληλεγγύης, στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας και του εθελοντισμού, προκειμένου να προωθήσουν τη βιώσιμη συμπερίληψη όλων των πολιτών στην κοινωνία και ιδιαίτερα των ευάλωτων γυναικών και παιδιών.

Η πολυπληθής αποστολή του Συλλόγου Γυναικών της Ευρώπης (44 συνολικά συμμετέχουσες-ντες) επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και την Κρήτη κατά το χρονικό διάστημα 9-16 Μαΐου 2023.

Στο Ρέθυμνο, είχαν μια γόνιμη συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής προτάσεων συνεργασίας, με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους Γυναικείων Συλλόγων Κρήτης των οποίων η δράση έχει ενισχυθεί οικονομικά από τις Γυναίκες της Ευρώπης, την π. Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στο Ρέθυμνο.

Η συνάντηση είχε ως βασικό στόχο αφενός την παρουσίαση του έργου που επιτελεί η «Association Femmes d’Europe A.I.S.B.L.» στην τοπική κοινωνία και αφετέρου, η κατάθεση προτάσεων εκ μέρους Συλλόγων και Σωματείων του Ρεθύμνου που επιτελούν κοινωφελές έργο, για ένταξη τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Γυναικών της Ευρώπης.

Τις/ τους εκπροσώπους του πολυπληθούς ευρωπαϊκού συλλόγου καλωσόρισε στο Ρέθυμνο η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Πέπη Μπιρλιράκη ενώ τον συντονισμό των εισηγήσεων και παρουσιάσεων καθώς και το διάλογο που διεξήχθη διεκπεραίωσε εκ μέρους του Συλλόγου, η εκπρόσωπος του κ. Β. Αργυράκη.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου - Union of Women Associations of Heraklion Prefecture (UWAH), "Αλληλεγγύη Ηρακλείου» -Εταιρείας για τη Νόσο Αlzheimer και την υγιή γήρανση, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των Ατόμων, Παιδιών &ι Ενηλίκων με Αναπηρία με την επωνυμία "Αγάπη" στο Ρέιθυμνο, της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, και η οινοποιός κ. Ηλιάνα Μαλίχι από περιοχή οινοκαλλιεργειών Μέλαμπες Ρεθύμνου.

Η συζήτηση που διαδέχθηκε τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων συλλόγων , ήταν μεστή και εποικοδομητική, συνθήκη που προοιωνίζεται τη θετική εξέλιξη της συνεργασίας που εγκαινίασαν.

Επισημαίνεται ότι η “Association Femmes d’Europe” αριθμεί 800 μέλη που εργάζονται εθελοντικά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα 23 παραρτήματα του Συλλόγου που λειτουργούν στις χώρες - μέλη της ΕΕ. Το έργο του Συλλόγου επικεντρώνεται στη στήριξη γυναικών και παιδιών, που αποτελούν τα πιο ευάλωτα μέλη κάθε κοινωνίας, μέσα από τη χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, υγείας και εργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό, η οικονομική αυτονομία και η ουσιαστική στήριξη της κάθε ωφελούμενης οικογένειας.

Τα έσοδα του «Association Femmes d’Europe A.I.S.B.L.» τα οποία διαθέτει για την επιτέλεση του κοινωφελούς, ανθρωπιστικού της έργου, προέρχονται από την διοργάνωση εκδηλώσεων με κυριότερη τη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά», δράση που δέχεται πάνω από 5.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυση του Συλλόγου, το 1976, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί στη στήριξη οικονομικά ασθενών γυναικών , παιδιών και οικογενειών, πάνω από 11 εκατομμύρια Ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2022, διατέθηκαν 306.000 Ευρώ σε 88 συνολικά έργα.

Η πρόσφατη επίσκεψη των εκπροσώπων της “Association Femmes d’Europe”, εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού Συλλόγου για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Στη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Κρήτη, οι συμμετέχουσες/-ντες στην αποστολή, ήρθαν σε επαφή με τον παραδοσιακό, πολιτιστικό και μνημειακό πλούτο του νησιού μας, γνώρισαν την φυσιογνωμία και την κουλτούρα των ανθρώπων του και απόλαυσαν τις γεύσεις της φημισμένης κρητικής διατροφής, αποκομίζοντας, κατά δήλωση τους, εξαιρετικά θετικές εμπειρίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News