Εργαστήριο με θέμα «Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό»

Κρήτη
Εργαστήριο με θέμα «Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ προγραμματίζει ανάλογες δράσεις για τους μαθητευόμενους όλων των τμημάτων Μαθητείας και τους Μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

Η ομάδα Μαθητείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου, με υπεύθυνες τις Κεγιαδάκη Αιμιλία  και Βασιλάκη Μαρία σε συνεργασία με το Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Διοίκησης ΔΥΠΑ και τη συντονίστρια της ΠΔΕ Κρήτης για την μαθητεία ΕΠΑ.Λ,κ.Γιανναδάκη Μαρία, υλοποίησε εργαστήριο με θέμα:«Πώς ναδημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό», έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους/τις μαθητευόμενους/νες του Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας να ενταχθούν ομαλά στον εργασιακό στίβο.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε διαδικτυακά στο 1ο και 2ο Ε.Κ. Ηρακλείου Κρήτης με επιτυχία. Συμμετείχαν τα τμήματα: Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθοί Νοσηλευτή, Βοηθοί Οδοντοτεχνίτη, Βοηθοί Ιατρικών–Βιολογικών Εργαστηρίων και Τεχνικοί Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2022-2023.

Η κ. Καγιόγλου Σοφία, προϊσταμένη του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΔΥΠΑ, παρουσίασε εισήγηση, δίνοντας οδηγίες στους μαθητευόμενους για το πώς να δημιουργήσουν ένα στοχευμένο βιογραφικό. Έμφαση δόθηκε στη δομή και στους κανόνες σύνταξης του βιογραφικού σημειώματος καθώς και της συνοδευτικής επιστολής. Επιπρόσθετα, η κ. Καγιόγλου παρουσίασε ενδεικτικούς τρόπους και στρατηγικές προκειμένου τα δύο αυτά έγγραφα να επιτύχουν τον ρόλο τους στην εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας.

Το εργαστήριο εντάσσεται στην ευρύτερη  προσπάθεια της Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και της ΠΔΕ Κρήτης να στηρίξει το θεσμό της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. μέσα από το θεσμοθετημένο πλαίσιο λειτουργίας της και κυρίως να στηρίξει, να προετοιμάσει και να εφοδιάσει τους/τις μαθητευόμενους/νες με γνώσεις και δεξιότητες μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.,στοχεύονταςστην ομαλή ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ προγραμματίζει ανάλογες δράσεις για τους μαθητευόμενους όλων των τμημάτων Μαθητείας και τους Μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News