Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ασπίδα»: Έκκληση αγανάκτησης για το φαινόμενο των μπαλοθιών

Κρήτη
Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ασπίδα»: Έκκληση αγανάκτησης για το φαινόμενο των μπαλοθιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εκφράζουμε τα βαθύτερα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 25χρονου συνανθρώπου μας, με την ευχή να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στον βωμό του “εθίμου”», αναφέρει ο Σύλλογος «Ασπίδα»

Αγωνιώδη έκκληση σε όλο τον κόσμο να σταματήσει τη συνήθεια της ρίψης πυροβολισμών, των λεγόμενων δηλαδή μπαλοθιών, και να μη χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές, απευθύνει ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ασπίδα» μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος ενός εθίμου που κάθε άλλο παρά συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, για εμάς και τα παιδιά μας. Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποτελούν την μαύρη σελίδα στον ένδοξο κρητικό πολιτισμό, αμαυρώνοντας ενίοτε την χαρά ενός γλεντιού, μετατρέποντας την σε πένθος η ακόμα και σε βεντέτα διαιωνίζοντας το αρχικό κακό.

Απευθύνουμε έκκληση αγανάκτησης προς τους συνανθρώπους μας στο νησί να πάψουν να είναι όμηροι ενός εθίμου, για το οποίο αποδεδειγμένα, μόνο αρνητικά στοιχεία μπορεί κανείς να αναφέρει γι’ αυτό, ενώ παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης των Κρητών το κατακρίνει.

Η παλικαριά και η λεβεντιά της Κρήτης απέχουν πολύ από την αφελή “επίδειξη ισχύος”! Εκφράζουμε τα βαθύτερα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 25χρονου συνανθρώπου μας, με την ευχή να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στον βωμό του “εθίμου”…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News