Παγκρήτια Τράπεζα: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Τραπεζικής

Κρήτη
Παγκρήτια Τράπεζα: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Τραπεζικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικεφαλής της Διεύθυνσης αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, έμπειρο στέλεχος της Ναυτιλιακής Τραπεζικής με μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων

Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοινώνει τη δημιουργία Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Τραπεζικής, υλοποιώντας ακόμα ένα στόχο του στρατηγικού της σχεδιασμού. Η νεοσύστατη Διεύθυνση θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν πλήρως τις εξειδικευμένες ανάγκες της ποντοπόρου ναυτιλίας, εστιάζοντας στις μικρού και μεσαίου μεγέθους ναυτιλιακές εταιρείες.

Επικεφαλής της Διεύθυνσης αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, έμπειρο στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής με μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως οι Bank of Nova Scotia, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς. Ο κ. Οικονόμου έχει βαθιά γνώση και κατανόηση των διεθνών τάσεων και εξελίξεων στο ναυτιλιακό κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας όπου κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε σχετικά: «Η ναυτιλιακή αγορά έχει εισέλθει ήδη σε μια νέα εποχή, με πολλαπλές προκλήσεις και με την πράσινη μετάβαση να επιταχύνεται. Η Παγκρήτια Τράπεζα προετοιμάζεται προκειμένου, πολύ σύντομα, να γίνει αρωγός στις επενδυτικές ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας για πλοία φιλικά προς το περιβάλλον, με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποδεχόμαστε στην ομάδα μας τον κ. Οικονόμου, ένα εξαιρετικά έμπειρο και ικανό στέλεχος της ναυτιλιακής τραπεζικής, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας μας προσπάθειας».

Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Δημήτρης Δημόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Παγκρήτια Τράπεζα εξελίσσεται και επεκτείνεται βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού και σύντομα θα είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της ναυτιλιακής αγοράς, βασικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με άμεση και πολύτιμη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News