Εκλογές 2023: Πυρετός προετοιμασίας για τους εκλογικούς καταλόγους - Πήρε «φωτιά» το «στρατηγείο» της Περιφέρειας Κρήτης

Κρήτη
Εκλογές 2023: Πυρετός προετοιμασίας για τους εκλογικούς καταλόγους - Πήρε «φωτιά» το «στρατηγείο» της Περιφέρειας Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης δουλεύουν μανιωδώς για να συγκεντρώσουν το εκλογικό υλικό, δηλαδή τα ψηφοδέλτια, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 21 Μαΐου - Από τα 31 κόμματα που έχουν ανακηρυχτεί για την εκλογική περιφέρεια της Κρήτης, μόλις 10 κόμματα είχαν καταθέσει μέχρι και χθες εκλογικό υλικό.

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης, ενόψει των εθνικών εκλογών, με σκοπό να σταχυολογήσουν το εκλογικό υλικό και εν συνεχεία να πάει στα εκλογικά τμήματα. Η διαδικασία είναι κοπιώδης, ενώ σήμερα (12/5) τελειώνει και η προθεσμία κατάθεσης εκλογικών ψηφοδελτίων από τα κόμματα. Μέχρι και τη δεδομένη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, μόνο 10 κόμματα έχουν στείλει στην Περιφέρεια Κρήτης εκλογικό υλικό, από τα 31 κόμματα που θα δώσουν μάχη για την ψήφο των πολιτών.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης δουλεύουν μανιωδώς για να συγκεντρώσουν το εκλογικό υλικό, δηλαδή τα ψηφοδέλτια, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 21 Μαΐου. Δουλεύουν μέχρι το βράδυ, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα έχουν προθεσμία μέχρι και σήμερα για να παραδώσουν το σχετικό υλικό.

Προεκλογικός «οργασμός»

Η διευθύντρια Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Κρήτης, Βάσω Γαβρήλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” είπε: «Μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες), έχουμε παραλάβει εκλογικό υλικό από δέκα κόμματα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) λήγει η προθεσμία, κατά την οποία τα πολιτικά κόμματα πρέπει να παραδώσουν σε εμάς τα ψηφοδέλτια».

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τα 31 κόμματα που έχουν ανακηρυχτεί για την εκλογική περιφέρεια της Κρήτης, μόλις 10 κόμματα είχαν καταθέσει μέχρι και χθες εκλογικό υλικό.

575 εκλογικά τμήματα στην Κρήτη - Λιγότεροι κατά 2.513 άτομα οι ψηφοφόροι της Κρήτης

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχονται σε 543.908, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ετεροδημότες, ενώ οι αντίστοιχος αριθμός στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ανερχόταν στους 546.421.

Αυτό σημαίνει ότι... 2.513 άτομα λιγότερα θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές στο νησί μας σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2019, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στον νομό Λασιθίου.

«Τα εκλογικά τμήματα είναι 575 και υπάρχουν 6 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών», υπογράμμισε η κ. Γαβρήλου.

«Οι χρόνοι είναι διαχειρίσιμοι και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να είμαστε έτοιμοι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μας αγχώνει που μέχρι στιγμής έχουμε εκλογικό υλικό από 10 κόμματα από τα 31 συνολικά. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια σημαντική προετοιμασία μπροστά μας», υποστήριξε η Μαρία Ραπτάκη στην “ΚΡΗΤΗ ΤV”, η οποία είναι γενική διευθύντρια Εσωτερικών Λειτουργιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ίδια πρόσθεσε: «Αυτό το εκλογικό υλικό προετοιμάζεται για να μπει σε σάκους την Πέμπτη λίγο πριν τις εκλογές και πηγαίνει στα εκλογικά τμήματα».

Είναι άξιο αναφοράς, μεταξύ άλλων, πως στις 18 του μήνα θα προχωρήσει η τελευταία φάση προετοιμασίας του εκλογικού υλικού, με την παραλαβή των ψηφοδελτίων και την ταξινόμηση των σάκων ανά εκλογικό τμήμα από τους Δήμους.

Σε αυτές τις εκλογές, προβλέπεται ειδικός χώρος υποδοχής για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Θα υπάρχει χώρος για τα άτομα αυτά. Θα υπάρχει υπάλληλος του Δήμου που θα τους κατευθύνει», είπε η κ. Γαβρήλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News