Σε Πανελλήνιους Αγώνες Debate το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριo

Κρήτη
Σε Πανελλήνιους Αγώνες Debate το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ μαθητές του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου συγκρότησαν την ομάδα συμμετοχής στο Speak Lab Oratory Games

Μια ομάδα μαθητών του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” ταξίδεψε στη Λάρισα για τον διαγωνισμό «SPEAK LAB ORATORY GAMES» που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη την Παρασκευή 28/4 και το Σάββατο 29/4. Πρόκειται για αγώνες Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά με πολλά διαφορετικά αγωνίσματα: Debate (Διττούς Λόγους), Group discussion (Ομαδική συζήτηση), Oral Interpretation of Literature (Εκφραστική ανάγνωση), Monologue (Θεατρικό μονόλογο) και Duet acting (υποκριτική για δυο πρόσωπα).

Οκτώ μαθητές του Παγκρητίου Εκπαιδευτηρίου συγκρότησαν την ομάδα συμμετοχής στο Speak Lab Oratory Games: Αντωνοπούλου Ελπίδα, Βαμβάτσικος Ιωάννης, Βαρδάκη Εμμανουέλλα, Γαλανού Φωτεινή, Καμπριάνη Κωνσταντίνα, Νάθενας Θωμάς, Πιτσάκη Εβελίνα και Σκουλούδη Ελευθερία. Οι μαθητές, λίγο πριν τη διεξαγωγή των αγώνων, είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στο σχολείο τους και να ενημερωθούν για τις τεχνικές και τις μεθόδους που μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε κάθε αγώνισμα, αφού συμμετείχαν στο «Debate Club» υπό την καθοδήγηση της Debate Club Coach Μαρίας Κολυβάκη, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων του Γυμνασίου του Εκπαιδευτηρίου.

Οι ηρακλειώτες εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά διαγωνίστηκαν με κέφι και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 300 μαθητές από 20 σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα. Με εξαιρετική απόδοση σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχαν, απέσπασαν θετικά σχόλια από τους κριτές και πολύ υψηλές βαθμολογίες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα παιδιά συνειδητοποίησαν πόση αξία έχει η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό μεγάλης κλίμακας και πανελλήνιας εμβέλειας, η πνευματική ετοιμότητα και εγρήγορση που επιστράτευσαν και διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, αλλά και η επαφή και εξοικείωση με άλλα κοινωνικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News