"Ήντα μρε ξανοίγεις;" - "Κόλαφος" ταινία για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία στην Κρήτη από τον Λευτέρη Πιπεράκη!

Κρήτη
"Ήντα μρε ξανοίγεις;" - "Κόλαφος" ταινία για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία στην Κρήτη από τον Λευτέρη Πιπεράκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα short film που ελπίζω να προβληματίσει, διότι δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα ισως και καθημερινότητα, αν και το σενάριο δεν είναι αληθινή ιστορία, η ειρωνεία είναι ότι την “νιώθεις” σαν αληθινή»

Μια διδακτική ταινία μικρού μήκους για την οπλοκατοχή, την οπλοφορία και την οπλοχρησία στην Κρήτη δημιούργησε ο κινηματογραφιστής Λευτέρης Πιπεράκης (Lefteris Piperakis) με την ιστορία ενός Κρητικού που χρησιμοποίησε το όπλο του για να εκφοβίσει κάποιον που νόμιζε ότι γελούσε σε βάρος του και τελικά σκότωσε έναν άνθρωπο! Στην ταινία που τιτλοφορείται "Ήντα μρε ξανοίγεις;" ο Κρητικός παρουσιάζεται να δίνει κατάθεση στους Αστυνομικούς μαθαίνοντας την ώρα της Ανάκρισης ότι τελικά ο άνθρωπος που δέχτηκε τη σφαίρα τελικά πέθανε. Μάλιστα ο Κρητικός που εμφανίζεται να καταθέτει για το αιματηρό περιστατικό αποκαλύπτει εκείνο που όλοι ξέρουν αλλά δεν το ομολογούν ότι από μωρά σε κάποιες οικογένειες περνάει η κουλτούρα της οπλοκατοχής λέγοντας πως ο νονός του όταν τον βάπτισε του πήρε χρυσό όπλο για το λαιμό αντί σταυρό και στα πρώτα του γενέθλια του πήγε δώρο αληθινό όπλο! Ο κινηματογραφιστής Λευτέρης Πιπεράκης σε ανάρτησή του στο facebook γράφει : « Το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να τραβήξεις την σκανδάλη.

Το δυσκολότερο να μάθεις ποτέ είναι αναγκαστικό να το κάνεις και πότε μπορείς να το αποφύγεις.

Άλλο η οπλοκατοχή, άλλο η οπλοφορία, άλλο η οπλοχρησία. Πρόκειται για ένα short film που ελπίζω να προβληματίσει, διότι δυστυχώς περιγράφει μια πραγματικότητα ισως και καθημερινότητα, αν και το σενάριο δεν είναι αληθινή ιστορία, η ειρωνεία είναι ότι την “νιώθεις” σαν αληθινή». Σε άλλη σημείο ο κ. Πιπεράκης αναφέρει ότι «Όταν διάβασα για πρώτη φορά το σενάριο που έγραψε ο κ. Γιάννη Λαμπάκης, ήξερα ότι έπρεπε να το οπτικοποιήσω κινηματογραφικά και να το εκφράσω με την δική μου οπτική.

Συμμετέχουν και τους ευχαριστώ για αυτό ο @titoslitinas και ο @decay_laboratory».

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News