Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση 6,2 εκατ. ευρώ για την διαχείριση δικτύων ύδρευσης στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση 6,2 εκατ. ευρώ για την διαχείριση δικτύων ύδρευσης στον δήμο Αγίου Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 6.210.752,04 ευρώ για τον δήμο Αγίου Βασιλείου για διαχείριση δικτύων ύδρευσης

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε από το Δήμο Αγίου Βασιλείου στα πλαίσια της πρόσκλησης «Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. “Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Ολιστικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης δικτύων ύδρευσης δήμου Αγίου Βασιλείου», προϋπολογισμού 6.210.752,04€.

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται ο έλεγχος των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και των αντλιοστασίων, καθώς και των υδρομετρητών ασύρματης μετάδοσης του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε συνέχεια έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη ύψους 3.300.000 € και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και ολοκληρώνεται άμεσα.

Με δηλώσεις του Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική την έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο για τον Δήμο. Στόχος μας είναι μια ολιστική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης του Δήμου μας τα οποία θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας πόσιμου νερού αλλά και στην  εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων και ενέργειας. Μέσα από αυτά τα έργα ο Δήμος αποκτά τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες.»

Ανέφερε ακόμα ότι «η συνεχής ηλεκτρονική παρακολούθηση και επίβλεψη της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (παροχή, πίεση ,καταναλώσεις, διαρροές,  διαχείριση ενέργειας κ.λ.π.), η συλλογή σχετικών δεδομένων και η εκτέλεση απομακρυσμένων χειρισμών για τον έλεγχο του, αποσκοπούν στη σωστή διαχείριση και προστασία του πολύτιμου αγαθού, του νερού, που αποτελεί πηγή ζωής και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους Δημότες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Δήμου Αγίου Βασιλείου ήταν από τις πρώτες που υποβλήθηκαν σε ολόκληρη την Χώρα με πλήρη φάκελο και ώριμες μελέτες. Στο εγκεκριμένο έργο  περιλαμβάνονται αναλυτικά:

  • 50 αντλιοστάσια και δεξαμενές ύδρευσης, όπου περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του εξοπλισμού των πινάκων των γεωτρήσεων, η τοποθέτηση πινάκων δεξαμενών και ο απομακρυσμένος έλεγχος όλων των εγκαταστάσεων
  • 25 Σταθμοί εσωτερικού δικτύου ελέγχου ποιότητας (άκρα δικτύων)
  • 900 υδρομετρητές (προμήθεια και τοποθέτηση)
  • Ψηφιακή αποτύπωση και προσομοίωση λειτουργίας των δικτύων
  • Διαχείριση ενέργειας
  • Διαχείριση ποιότητας και διασφάλισης ποιότητας
  • Εξοπλισμός του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (π.χ. φορητοί Η/Υ)
  • Λογισμικά διασύνδεσης με το υφιστάμενο σύστημα και εντοπισμού διαρροών
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News