Επιχορήγηση για προώθηση του ελαιολάδου σε Ιαπωνία και Κίνα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Επιχορήγηση για προώθηση του ελαιολάδου σε Ιαπωνία και Κίνα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και η γ.γ. του ΥΠΑΑΤ συμφώνησαν για την επιχορήγηση προγράμματος προώθησης γεωργικών προϊόντων με επίκεντρο τον Αγροτικό Σταφιδικό-Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας

Έπειτα από συνεργασία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Ν.Δ. Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, συμφωνήθηκε η επιχορήγηση προγράμματος προώθησης γεωργικών προϊόντων με επίκεντρο τον Αγροτικό Σταφιδικό-Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχορηγεί το πρόγραμμα με τίτλο "Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ελαιολάδου στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας", με υπεύθυνο φορέα για την υλοποίησή του τον Αγροτικό Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 36 μηνών (3 έτη) και ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει το 1.631.057 εκατ. ευρώ, με 80% ποσοστό χρηματοδότησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Επισκοπής, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Κρύων, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πραισσού, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σταυρωμένου και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Χρυσοπηγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News