Βενιζέλειο: «Κόβεται» ο εκπαιδευτικός ρόλος του Διαβητολογικού Κέντρου

Κρήτη
Βενιζέλειο: «Κόβεται» ο εκπαιδευτικός ρόλος του Διαβητολογικού Κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαΐου, ότι καταργείται ο εκπαιδευτικός ρόλος του Διαβητολογικού Κέντρου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου  

Τέλος στον εκπαιδευτικό ρόλο του μοναδικού στην Κρήτη Διαβητολογικού Κέντρου, το οποίο λειτουργεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, βάζει απόφαση της κεντρικής διοίκησης. Όπως έγινε γνωστό νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαΐου, η απόφαση να σταματήσει το εκπαιδευτικό του έργο και να πάψει να δίνει ειδίκευση πάρθηκε χωρίς εμφανή αίτια.

Μάλιστα, αυτή την ώρα υπάρχουν δυο γιατροί ένας ενδοκρινολόγος κι ένας γενικός γιατρός που «εκπαιδεύονται» στα θέματα του διαβήτη στο Κέντρο και αυτοί οι δυο μένουν ξεκρέμαστοι αφού θα πρέπει να πάνε στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους! 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει άμεσα τους ασθενείς, αφού οι ιατρικές πράξεις που διενεργούνται παραμένουν και μάλιστα κατά πληροφορίες το τελευταίο διάστημα τα ραντεβού στο κέντρο ολοένα και αυξάνονται. 

Υπενθυμίζεται ότι είναι το μοναδικό στο νησί Διαβητολογικό Κέντρο με υπηρεσίες εξειδικευμένες (πχ αντλίες ινσουλίνης, διαβητικό πόδι) το οποίο μάλιστα εξυπηρετεί ασθενείς όχι μόνο από τη Κρήτη αλλά από ολόκληρο το νότιο Αιγαίο.

Η απόφαση να σταματήσει το εκπαιδευτικό έργο του και μάλιστα εν μέσω εκπαιδεύσεων προκαλεί αλγεινή εντύπωση, κάνοντας τους πάντες να σκέφτονται πως πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο υποβαθμίζεται σταθερά προκειμένου να γίνει ένα αστικό κέντρο υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News