«Κούρεμα» 33.000 ευρώ του χρέους του πέτυχε συνταξιούχος δανειολήπτης με εξωδικαστική διαδικασία

Κρήτη
«Κούρεμα» 33.000 ευρώ του χρέους του πέτυχε συνταξιούχος δανειολήπτης με εξωδικαστική διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγκεκριμένος οφειλέτης είχε χρέος 36.606,60 ευρώ, του διαγράφηκαν 33.071, 60 ευρώ και θα πληρώσει 3.535,00 ευρώ σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Μεγάλη επιτυχία για συνταξιούχο οφειλέτη, που με τη διαμεσολάβηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε «υπέρογκο» κούρεμα του χρέους του εξωδικαστικά, και μάλιστα αφού η αίτησή του για ρύθμιση των χρεών του απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Συγκεκριμένα, συνταξιούχος του Δημοσίου, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αποφάσισε τη ρύθμιση των οφειλών του με εξωδικαστική διαδικασία με τη μεσολάβηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ο συγκεκριμένος οφειλέτης είχε χρέος 36.606,60 ευρώ, του διαγράφηκαν 33.071, 60 ευρώ και θα πληρώσει 3.535,00 ευρώ σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Επιπροσθέτως, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για ενημέρωση των οφειλετών ανακοινώνει ότι «τα περισσότερα δάνεια έχουν πουληθεί σε ξένα και εγχώρια funds, δηλαδή τα δάνειά μας, είτε είμαστε στον νόμο 3869/2010, είτε είναι ενήμερα, είτε κόκκινα ανήκουν πλέον  σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν δώσει την διαχείριση σε άλλες εταιρείες services. Οι διαχειρίστριες εταιρείες έχουν αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία το δυσάρεστο έργο να εκδίδουν εξώδικα καταγγέλλοντας τη σύμβαση, να κάνουν άμεσο και απαιτητό το οφειλόμενο ποσό με διαταγές πληρωμής και να προχωρούν σε πλειστηριασμό των ακινήτων, ακόμα και της πρώτης κατοικίας».

Γι’ αυτό, όπως αναφέρει η Ένωση, «όταν μας επιδίδεται κάποιο έγγραφο με δικαστικό επιμελητή, πρέπει άμεσα να δράσουμε. Στο εξώδικο απαντάμε εντός 10 ημερών, καθώς εάν δεν απαντήσουμε θεωρείται ότι κάνουμε αποδεκτό το περιεχόμενό του.

Εάν μας έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής, πρέπει να την ανακόψουμε και να την αναστείλουμε εντός προθεσμίας 15 εργάσιμων ημερών.

Τέλος για ενημέρωση, συμβουλευτική, καθοδήγηση και εξωδικαστική ρύθμιση, ο κάθε οφειλέτης μπορεί να τηλεφωνεί για ραντεβού (τηλ-φαξ: 2821092666 και 28210 92306)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News