Κνωσός: Ξεκίνησε μια «χρυσή χρονιά» για το Μινωικό Ανάκτορο - Διπλάσιοι επισκέπτες σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο (vid)

Κρήτη
Κνωσός: Ξεκίνησε μια «χρυσή χρονιά» για το Μινωικό Ανάκτορο - Διπλάσιοι επισκέπτες σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα εκφράζονται παράπονα από μερίδα τουριστών για τις εργασίες συντήρησης στα βασιλικά διαμερίσματα

Χαμόγελα στο Ανάκτορο της Κνωσού, όπου καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση επισκεπτών και μάλιστα από την αρχή της τουριστικής σεζόν!

Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, 32.000 επιπλέον επισκέπτες σε σύγκριση με πέρυσι ξεναγήθηκαν στις Αρχαιότητες της Κνωσού ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός των επισκεπτών είναι διπλάσιος σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Το ρεκόρ επισκεψιμότητας στις αρχαιότητες της Κνωσού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Τουρίστες Κρουαζιέρας. Αντιθέτως, Ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων αλλά και επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με φόντο τους μειωμένους τζίρους τους.

Την ίδια ώρα, εκφράζονται παράπονα από μερίδα τουριστών οι οποίοι δεν μπορούν να ξεναγηθούν στα βασιλικά διαμερίσματα όπου εκεί εκτελούνται εργασίες συντήρησης τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν σχηματίζονται ουρές τουριστών οι οποίοι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω και της παρουσίας εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News