Σοβαρή υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης Ηρακλείου καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Κρήτη
Σοβαρή υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης Ηρακλείου καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένας υπάλληλος αντιστοιχεί για να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση τουλάχιστον πενήντα αιτήματα, κάτι το οποίο είναι αδύνατο», όπως αναφέρει ο κ. Ταβερναράκης

Για μη άμεση εξυπηρέτηση των μηχανικών λόγω υποστελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης Ηρακλείου κάνει λόγο ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Γεώργιος Ταβερναράκης, σε επιστολή του προς τους δημάρχους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου - περιοχές που κανονικά εξυπηρετεί η ΥΔΟΜ - την οποία κοινοποιεί και σε άλλους αρμόδιους φορείς όπως και στους βουλευτές της ανατολικής Κρήτης.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο κ. Ταβερναράκης αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) Ηρακλείου εξυπηρετεί τους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου. Καθημερινά τα αιτήματα των συναδέλφων μηχανικών είναι εκατοντάδες τα οποία στην πλειονότητά τους δεν εξυπηρετούνται άμεσα.

Το τελευταίο διάστημα τα παράπονα των συναδέλφων μηχανικών είναι πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στην Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου, εξαιτίας της υποστελέχωσης που επικρατεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι αντιστοιχεί ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση τουλάχιστον πενήντα αιτήματα, κάτι το οποίο είναι αδύνατο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι η διακίνηση του έγχαρτου αρχείου οικοδομικών αδειών και πιο συγκεκριμένα της διάθεσης στοιχείων φακέλων για φωτοαντιγραφή. Δυστυχώς η στελέχωση του αρμόδιου Τμήματος και της Διεύθυνσης εξακολουθητικά απομειώνεται. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Τεχνικού Αρχείου στην παρούσα φάση, εκτός από τη συνταξιοδότηση του μόνιμου αρμόδιου υπαλλήλου διακίνησης φακέλων, υπάρχει και η απόφαση διακοπής εργασίας των συμβασιούχων υπαλλήλων στο ίδιο αντικείμενο, κάτι το οποίο θα δυσχεράνει περαιτέρω την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω προτείνουμε άμεσα να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας ώστε να στελεχωθεί η Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί, προς όφελος τόσο του Δήμου ώστε να μη γίνεται αποδέκτης καθημερινών παραπόνων όσο και των υπαλλήλων οι οποίοι υποχρεώνονται να υπερβάλλουν εαυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News