Με σεβασμό και συγκίνηση εορτάστηκε η 79η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς (pics)

Κρήτη
Με σεβασμό και συγκίνηση εορτάστηκε η 79η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όλων των θυμάτων που άφησε πίσω της η θηριωδία των ναζιστών κατακτητών

Παρουσία πλήθους κόσμου, σε μια σεμνή τελετή, μέσα σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε φέτος στις 4 Μάϊου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 79η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς  που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Με την ολοκλήρωση της καθιερωμένης Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, κάτοικοι και επίσημοι προσκεκλημένοι μετέβησαν στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όλων των θυμάτων που άφησε πίσω της η θηριωδία των ναζιστών κατακτητών.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Λοχριανό Ταγματάρχη κ. Στέφανο Κρυοβρυσανάκη, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους ότι η Λοχριά υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα αντιστασιακά κέντρα του Αμαρίου, αποτελώντας τον πρώτο σταθμό στα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί Ναζί ως αντίποινα στην απαγωγή του στρατηγού Κράιπε. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Δανδουλάκης, ο αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Κλάδος, ο εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Αγίου Βασιλείου, κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης, ο αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Συγκινητική υπήρξε επίσης και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που θέλησε, με την παρουσία του, να αποδώσει φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News