Θράσος δίχως όρια στα Χανιά: Τρυπούσαν τα ρεζερβουάρ και έκλεβαν τη βενζίνη - Είχαν «ρημάξει» 19 αυτοκίνητα

Κρήτη
Θράσος δίχως όρια στα Χανιά: Τρυπούσαν τα ρεζερβουάρ και έκλεβαν τη βενζίνη - Είχαν «ρημάξει» 19 αυτοκίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδιαφέρον έχει η μέθοδος των δραστών οι οποίοι κυκλοφορούσαν βραδινές ώρες και εντόπιζαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε δρόμους με αραιή κίνηση

Δεν έχει όριο το θράσος των δραστών που είχαν “ρημάξει” τα ρεζερβουάρ ανυποψίαστων πολιτών στον Πλατανιά Χανίων. Οι έμπειροι αστυνομικοί του Α.Τ. Πλατανιά έφτασαν στα ίχνη τους και εξιχνίασαν 6 περιπτώσεις κλοπής καυσίμων το μήνα Απρίλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και σε άλλες 13 υποθέσης το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τρία άτομα, ένας Έλληνας και δύο ακόμη από τη Βουλγαρία 19, 22 και 26 ετών, εντόπιζαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Πλατανιά και τους αφαιρούσαν τα καύσιμα.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν έχει ενδιαφέρον, καθώς κυκλοφορούσαν βραδινές ώρες με το όχημα ενός εκ των δραστών και στοχοποιούσαν οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε χώρους με αραιή κίνηση.

Τότε με τη χρήση γρύλου τα σήκωναν και στη συνέχεια τρυπούσαν με ηλεκτρικό κατσαβίδι το ρεζερβουάρ και αφαιρούσαν τα καύσιμα, τα οποία έβαζαν σε πλαστικά δοχεία καυσίμου προκειμένου να τα ιδιοποιηθούν παράνομα. Έκπληκτοι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων όταν πήγαιναν να τα κινήσουν διαπίστωναν πως το ρεζερβουάρ ήταν άδειο. Συνολικά το μήνα Απρίλιο έγιναν εννέα καταγγελίες στο ΑΤ Πλατανιά, οι αστυνομικοί του οποίου ξεκίνησαν τις έρευνες που τους οδήγησαν στα τρία άτομα, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, προκειμένου να τα κινήσουν έπρεπε προηγουμένως να τα πάνε συνεργείο για να αποκατασταθούν οι ζημιές που είχαν προκληθεί στα ρεζερβουάρ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έξι (6) υποθέσεων κλοπών καυσίμων από σταθμευμένα οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά και Χανίων. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων (ενός ημεδαπού και δύο αλλοδαποί).

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το μήνα Απρίλιο οι τρεις δράστες προέβαιναν σε φθορά ντεπόζιτων σταθμευμένων οχημάτων αφαιρώντας τα καύσιμα που περιείχαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News