Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε δύο 21χρονους που έκρυβαν σε καβάτζα πάνω από 32 κιλά λαθραίου καπνού

Κρήτη
Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε δύο 21χρονους που έκρυβαν σε καβάτζα πάνω από 32 κιλά λαθραίου καπνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες ηλικίας 21 ετών

Συνελήφθησαν, χθες Σάββατο 6 Μαΐου, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, δύο νεαροί άνδρες ηλικίας 21 ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού-τσιγάρων που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης οργανώθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης κατά τον χρόνο τον οποίο είχαν προς πώληση καπνό ναργιλέ, βάρους 17 κιλών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έρευνα σε περιοχή του Δήμου Χανίων, όπου οι ημεδαποί διατηρούσαν αποθηκευτικό χώρο ,κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 83 συσκευασίες καπνού ναργιλέ συνολικού βάρους 15 κιλών και 250 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ρεθύμνου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News