Συνεχίζει να προσφέρει η Ρεγγίνα 

Κρήτη
Συνεχίζει να προσφέρει η Ρεγγίνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΠΑΓΝΗ τα γάλατα της Ρεγγίνας - Στο «Δικαίωμα στη Ζωή» η συσκευή αναρρόφησης και η συσκευή οξυγόνου…

Συνεχίζει την προσφορά της στην κοινωνία της Κρήτης η οικογένεια της μικρής Ρεγγίνας. Μετά την παράδοση στο κοινωνικό φαρμακείο Ηρακλείου των φαρμάκων του 10χρονου κοριτσιού που χάθηκε το πρωινό της 20ης Απριλίου, η οικογένεια παρέδωσε στο ΠΑΓΝΗ και τα ειδικά γάλατα της Ρεγγίνας, μιας κ το παιδί δεν έτρωγε από το στόμα αλλά απ' ευθείας από το στομάχι.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όχι μόνο από την πλευρά της οικογένειας αλλά και από το προσωπικό της ΜΕΘ καθώς το κοριτσάκι, που 2 μήνες μετά την γέννησή της στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012, εμφάνισε επιληπτική εγκεφαλοπάθεια, χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές στη ΜΕΘ, βγαίνοντας πάντα νικήτρια. 

Οι γονείς της Ρεγγίνας θυμήθηκαν μαζί με την διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Σταυρίνα Ηλία και τις πανάξιες γιατρούς τις εντατικής κυρίες Σπανάκη και Ταβλαδάκη στιγμές δύσκολες κ. όμορφες της Ρεγγίνας εκεί με τις καρδιές και τα μάτια να πλημμυρίζουν από αγάπη. 

Λίγες ημέρες μετά, η μητέρα της Ρεγγίνας παρέδωσε τη συσκευή οξυγόνου και τη συσκευή αναρρόφησης του παιδιού, στο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» στο Θραψανό. 

Η οικογένεια προσπαθεί να συνέλθει από τον απροσδόκητο χαμό της Ρεγγίνας, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και κόντρα στην κλινική της εικόνα. Η μητέρας της, οι αδερφές της κι ο πατέρας της καρδιάς της Λευτέρης, έχουν δεσμευτεί να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο εκατοντάδων γονέων και παιδιών με αναπηρία.

Να δημιουργηθεί στην πόλη ένας χώρος άθλησης και αναψυχής όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν  το δικαίωμά τους στο παιχνίδι και την ξεγνοιασιά παιδιά ΑμεΑ. Το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί στους αρμόδιους εδώ και καιρό μέσα από τον Αθλητικό Όμιλο Ξιφασκίας Θησέας, στον οποίο η Ρεγγίνα ήταν μέλος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Ο αγώνας συνεχίζεται και μάλιστα καλούνται όσοι πιστεύουν στο δίκαιο του σκοπού να υπογράψουν το σχετικό αίτημα μέσα στην πλατφόρμα στην οποία έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο,  συλλογή υπογραφών. 

Στο συνοδευτικό της διαδικτυακής συλλογής υπογραφών υπάρχει κείμενο - σε τρεις γλώσσες - που αναφέρει: 

Χώρος αναψυχής κ για ΑμεΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο Ηράκλειο Κρήτης λείπει ένας κατάλληλος χώρος άθλησης και αναψυχής για παιδιά και ενήλικες φιλικός προς ΑμεΑ. Βοηθήστε μας με την υπογραφή σας! Πρέπει επιτέλους να καλυφθεί το κοινωνικό χάσμα και να ξεπεραστούν τα εμπόδια των ΑμεΑ στην καθημερινή τους ζωή. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η κοινωνική αποδοχή και οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των παιδιών με αναπηρία με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. 

Αυτός ο χώρος χρειάζεται ειδικές προσβάσεις και κατάλληλες προδιαγραφές για όλες τις αναπηρίες. Το αίτημα έχει γίνει πριν καιρό στον Δήμο Ηρακλείου από τον Α.Ο. Ξιφασκίας Θησέας. Η αφορμή για αυτό το αίτημα ήταν η μικρή Ρεγγίνα ένα παιδί με τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση. Η Ρεγγίνα δυστυχώς δεν θα δει ποτέ αυτόν τον χώρο και ελπίζουμε να τον χαρούν σύντομα τα υπόλοιπα παιδιά. Ξεχνάμε ότι τα παιδιά με αναπηρία είναι παιδιά και όπως όλα και αυτά θέλουν να χαίρονται! Ας αφήσουμε μια κληρονομιά για τη Ρεγγίνα και κάθε άλλο παιδί με αναπηρία που θα μπορεί να είναι περήφανο για αυτήν. 

Ας πιέσουμε να κατασκευαστεί ένας τέτοιος χώρος στο Ηράκλειο Κρήτης που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίξουν, να γελάσουν, να χαρούν μεταξύ τους. Ευελπιστούμε να είναι ο χώρος αυτός έναυσμα για τη δημιουργία παρόμοιων σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Ας υπογράψουμε το αίτημα κάνοντας τη διαφορά στις ζωές των ατόμων της κοινότητας μας που την έχουν περισσότερη ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News