“Οι Ήρωες της Digea” χάρισαν χαμόγελα

Κρήτη
“Οι Ήρωες της Digea” χάρισαν χαμόγελα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές Eιδικής Αγωγής των Χανίων βρέθηκαν στελέχη της εταιρείας, προσφέροντας χρήσιμο εξοπλισμό και δώρα

Χρήσιμο εξοπλισμό, εκπαιδευτικά εργαλεία και δώρα προσέφεραν χθες στα ειδικά σχολεία των Χανίων στελέχη της Digea, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Νίκο Μαστοράκη. Συνεχίζοντας το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τίτλο “Ήρωες της Digea”, βρέθηκαν σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές Ειδικής Αγωγής της πόλης, καλύπτοντας σημαντικά κενά και χαρίζοντας χαμόγελα χαράς στα παιδιά.

Πρώτοι σταθμοί της επίσκεψής τους ήταν το 1ο και το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χανίων, όπου έδωσε το “παρών” και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.

Oι “Ήρωες της Digea” αγκαλιάζουν ταυτόχρονα τις ιδιαίτερες σχολικές κοινότητες και τις τοπικές κοινωνίες, γι’ αυτό και σε κάθε δράση τους συνεργάζονται με τις τοπικές Αρχές και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Digea κ. Νίκος Μαστοράκης τόνισε ότι η δράση υλοποιείται από το 2018 και απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Η φιλοδοξία μας από την πρώτη στιγμή είναι να καλύψουμε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και να επισκεφτούμε όλα τα ειδικά σχολεία, για να συνδράμουμε και στα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στις οικογένειες και στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε.

Αν και στελεχωμένα, τα ειδικά σχολεία των Χανίων στερούνται στοιχειώδη εξοπλισμό. Η Digea, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, ήρθε να προσφέρει πολυμηχανήματα, τάμπλετ, εξοπλισμό αισθητηριακής αγωγής, απαραίτητο για τις φυσικοθεραπευτικές και εργοθεραπευτικές ασκήσεις των παιδιών. Η κ. Ελίνα Ζωιδάκη, διευθύντρια του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Χανίων, χαρακτήρισε «βάλσαμο» την προσφορά της Digea, τονίζοντας πως το νηπιαγωγείο επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια με σημαντικές ελλείψεις.

Αλλά και η διευθύντρια του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων κ. Έλενα Γεωργιανάκη υπενθύμισε πως «στα ειδικά σχολεία, οι μαθητές είναι όλοι παιδιά με αυτισμό, είναι μαθητές που δεν ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα των υπόλοιπων σχολείων, δεν έχουν βιβλία Μαθηματικών, Γλώσσας και λοιπά, οπότε τέτοια εργαλεία για τη δουλειά μας είναι εργαλεία δουλειάς».

Αρωγός στις προσπάθειες των ειδικών σχολείων είναι, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής, η Περιφέρεια. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε τον σπουδαίο ρόλο των εκπαιδευτικών, τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες.

“Οι Ήρωες της Digea” είναι για τα στελέχη της εταιρείας όλοι οι μαθητές των ειδικών σχολείων. Εκτός από τον εξοπλισμό που προσέφεραν για την καλύτερη λειτουργία των δομών, μοίρασαν δώρα στους μαθητές κι εκείνοι τούς το ανταπέδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Μια σχολική τσάντα, με μια πετσέτα θαλάσσης, ένα παγουρίνο και μια μπάλα, έδωσε στα παιδιά μεγάλη χαρά.

Το ταξίδι συνεχίζεται... Σήμερα στα Χανιά, αύριο στο Ρέθυμνο

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου δέχτηκαν με ευγνωμοσύνη την προσφορά του εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Ο διευθυντής κ. Δημήτρης Χαμηλάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή, που αν και ειδική, δε διαθέτει ούτε τουαλέτες για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το σχολείο, όπως είπε, έχει γραφείο διευθυντή, όχι όμως και εκπαιδευτικών. Εξέφρασε, δε, τις ευχαριστίες του για τον πολύτιμο εξοπλισμό που προσφέρθηκε από την Digea.

Εκεί βρέθηκε και η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη, στέλνοντας το μήνυμα πως «τα ειδικά σχολεία είναι σχολεία. Προσφέρουν εκπαίδευση, μόρφωση, αγωγή στα παιδιά και δεν είναι ιδρύματα».

Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων, στις Μουρνιές, οι μαθητές επιφύλαξαν ευχάριστες εκπλήξεις στα στελέχη της Digea. Με τη μουσική υποστήριξη της καθηγήτριας Μουσικής και χάρη στο ταλέντο ενός μαθητή στο λαγούτο, ζωντάνεψαν τη δράση, παίζοντας και ερμηνεύοντας γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

Το ταξίδι για τους “Ήρωες της Digea” συνεχίζεται σήμερα με επισκέψεις στο Ειδικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα Κουνουπιδιανά, καθώς και στο αντίστοιχο της Κισσάμου, στα Κουτουφιανά Γραμβούσας. Αύριο Παρασκευή, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα ειδικά σχολεία του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News