Τριάντα χρόνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό το «κύτταρο» πολιτισμού (vid)

Κρήτη
Τριάντα χρόνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό το «κύτταρο» πολιτισμού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό κάλεσμα στο φιλότεχνο κοινό της Κρήτης - Κυκλοφόρησε ο νέος κατάλογος της μόνιμης συλλογής του μουσείου - Αριθμεί πάνω από 750 έργα στα 30 χρόνια ζωής του

Ένα ταξίδι στην τέχνη και τον πολιτισμό κάνει αυτή την περίοδο, με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων ζωής του, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, που αποτελεί «ζωντανό κύτταρο» πολιτισμού που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης μιας και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία μουσεία σύγχρονης τέχνης εκτός Ελλάδας.

Το Μουσείο -που εδρεύει στην «πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών»- καλεί το κοινό να επισκεφθεί τον εκθεσιακό του χώρο, όπου πέρα από την συλλογή του καταξιωμένου καλλιτέχνη, Λευτέρη Κανακάκι, εκτίθενται και εκατοντάδες άλλα έργα διεθνώς αναγνωρισμένων ζωγράφων.

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης που εδρεύει στην οδό Μεσολογγίου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και το οποίο είναι αντίστοιχου επιπέδου με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και καταξιωμένο διεθνώς.

Οι άνθρωποι του μουσείου καλούν το πολίτες της Κρήτης να το επισκεφθούν και μέσω των εκατοντάδων έργων του να διανύσουν μαζί, τους σταθμούς της επιτυχούς καλλιτεχνικής του διαδρομής.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης βασίστηκε στο όραμα του καταξιωμένου ρεθυμνιώτη ζωγράφου Λευτέρη Κανακάκι, όπου μετά τον θάνατό του πήρε «σάρκα και οστά» όταν η ανιψιά του, γνωστή κριτικός τέχνης, Μαρία Μαραγκού μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της συλλέκτη Χαράλαμπο Μαραγκό δημιούργησαν αρχικά την δημοτική πινακοθήκη «Λ. Κανακάκις».

Στην διάρκεια της πολυετούς διαδρομής ξεχωριστή θέση είχαν πάντα και τα εικαστικά εργαστήρια του μουσείου, ενώ φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του, κυκλοφόρησε και ο καινούριος κατάλογος της μόνιμης συλλογής του μουσείου που περιλαμβάνει περίπου 750 έργα τα οποία αποτελούν τον κόπο και την ανταμοιβή όλων αυτών των χρόνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News