Ρέθυμνο: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έχασε το πόδι του μετά από τροχαίο - Τα πρώτα του λόγια (pics)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έχασε το πόδι του μετά από τροχαίο - Τα πρώτα του λόγια (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σπετσωτάκης με τη σύζυγό του στο πλάι του έστειλε τις θερμότερες ευχαριστίες του για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του κόσμου

Όρθιος μετά το τροχαίο που είχε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου, στέκεται και πάλι ο αστυνομικός Γιώργος Σπετσωτάκης με τη σύζυγό του να βρίσκεται στο πλάι του στο μπαλκόνι του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ο άτυχος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε το πόδι του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος κινούνταν με την ιδιωτική του μοτοσυκλέτα με κατεύθυνση προς την δουλειά του στην Αστυνομική Διεύθυνση όταν κάτω από συνθήκες που ερευνώνται ένα ΙΧ φαίνεται πως του έκλεισε τον δρόμο.

Με το σύνθημα “Δεν πίνω όταν οδηγώ και δεν οδηγώ όταν πίνω!” πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εμπέδωσης της έννοιας της οδηγικής συνείδησης, με αφορμή και το τροχαίο ατύχημα που καθήλωσε έναν συνάνθρωπό μας στο νοσοκομείο. Ο λόγος για τον Γιώργο, τα λόγια του οποίου μέσα από το νοσοκομείο προκαλούν συγκίνηση.

«Θέλω να σας πω ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», μέσα από την καρδιά μου, για την απέραντη συμπαράστασή σας! Να σας εκφράσω πόσο ευλογημένος νιώθω, που όλοι εσείς έχετε γίνει η οικογένειά μου. Να είστε ευλογημένοι και να χαίρεστε γιατί σας πρέπει!”: Αυτά ήταν τα λόγια του του Γιώργου Σπετσωτάκη από το Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, που με τη σύζυγό του στο πλάι του έστειλε τις θερμότερες ευχαριστίες του για τη βοήθεια, την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση, αλλά και για την απέραντη αγάπη του κόσμου από το βράδυ της Ανάστασης που έγινε το τροχαίο ατύχημα.

Όπως επισημαίνουν οι «Δότες Ζωής» σε σχετική ανακοίνωση, «η μέρα της Κυριακής, 30 Απριλίου 2023, χάρισε το χαμόγελο στον Γιώργο μας και στην οικογένειά του από το πλήθος των συμπολιτών που κατέκλυσε τον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Όσοι παρευρέθηκαν  στην εκδήλωση έδωσαν ελπίδα στην ελπίδα του Γιώργου, δύναμη στη δύναμή του, πίστη στην πίστη του για να μπορέσει να ανεβεί τον ανηφορικό δρόμο, να αποκαταστήσει την υγεία του και να βγει νικητής!

Με το σύνθημα “Δεν πίνω όταν οδηγώ και δεν οδηγώ όταν πίνω!” έγινε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης κι εμπέδωσης της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, με την ελπίδα να διαμορφώσουν οι συμπολίτες  μία διαφορετική κουλτούρα όσον αφορά την κοινωνική ευθύνη που έχει ο καθένας και η καθεμία που κυκλοφορεί στον δρόμο. Για το σκοπό αυτό, η Διεύθυνση της Αστυνομίας Ρεθύμνης διέθεσε στους παρευρισκόμενους σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες και Τεστ Αλκοόλ μιας χρήσης.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός μαζί με το συγκρότημά του έστειλαν ευχές στο Γιώργο μας  με τα τραγούδια του.

Μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας χάρισαν με τους χορούς τους η χορευτική ομάδα «Ελπίδες» μαζί με την εφηβική ομάδα του Μουσικοχορευτικού Εργαστηρίου «Πυρρίχια Δρώμενα».

Οι διοργανωτές, εκφράζοντας και την οικογένεια του Γιώργου, ευχαρίστησαν θερμά όλους αυτούς κι αυτές που του έσωσαν τη ζωή και που από την πρώτη στιγμή τον φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο! Ευχαριστούν το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το ΕΚΑΒ, τους συναδέλφους του στα ΤΑΕ Ρεθύμνης και ιδιαίτερα τον ομαδάρχη των ΤΑΕ Μανούσο Σμπυράκη και την ομάδα του,  οι οποίοι βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο ατυχήματος κι εφάρμοσαν άριστα τα όσα εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες για να μπορέσουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Ξανθός, βουλευτές του Νομού Ρεθύμνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Μουρτζανός, ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Μαρκάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Λυμπηνάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου κ. Παπαδάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων κ. Μαστραντωνάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας, φίλοι του Γιώργου, γνωστοί και άγνωστοι για να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν τον Γιώργο μας.

Με συγκίνηση ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου ευχαρίστησε τον Γιώργο: «…γι’ αυτό που διδάσκει, γι’ αυτό που λιτανεύει, γι’ αυτό που μαρτυρεί…! Θέλω να καταθέσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την όμορφη αυτήν πρωτοβουλία που όλοι μαζί συμπράττουμε. Όλοι μαζί όλα τα μπορούμε, μέχρι τον ουρανό να φτάσουμε… Γι’ αυτό,  μην επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να μείνει μόνος του, όπως και ο Γιώργος δεν είναι μόνος του…»

Το ποσό των 32.880 ευρώ από τις σημερινές δωρεές των συμπολιτών μας θα διατεθεί για να καλύψει ιατρικές ανάγκες του Γιώργου μας και για την αποκατάστασή του ποδιού του.

Η συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα ισχυρά κοινωνικά ανακλαστικά που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τους ανθρώπους που ζουν σ΄ αυτό το νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News