Άγνωστοι κατέστρεψαν τις κλειδαριές στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς (pics)

Κρήτη
Άγνωστοι κατέστρεψαν τις κλειδαριές στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη, προέβη σε ανακοίνωση - καταγγελία για δολιοφθορές στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς

«Ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς. Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Στέφανος Παναγιωτόπουλος χθες, Πέμπτη 27 Απριλίου, όλες οι εξωτερικές κλειδαριές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς καταστράφηκαν από αγνώστους, οι οποίοι έβαλαν σε αυτές κόλλα και μικροαντικείμενα», αναφέρει η κ. Χατζάκη - Σφακιανάκηστην ανακοίνωση καταγγελία.

Η κ. Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης – καταγγελίας έχει ως εξής:

Αυτή η δολιοφθορά είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο κτίριο. Μετά το συμβάν, ο Διευθυντής του σχολείου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Α.Τ Φαιστού. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σχολείο, πρόσφατα, άγνωστοι έσπασαν σωλήνες αποχέτευσης, ενώ έχουν επίσης αχρηστευθεί βρύσες και έχουν γραφεί υβριστικά συνθήματα στους τοίχους.

Καθώς, μετά από χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας για το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο Δήμος Γόρτυνας έκαναν, την τελευταία τριετία, μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να το επισκευάσουν και να το αναβαθμίσουν ριζικά, είναι τουλάχιστον άδικο και ανήθικο  κάποιοι «θερμοκέφαλοι» ή «ανεγκέφαλοι» να προκαλούν ζημιές, η αποκατάσταση των οποίων στερεί οικονομικούς πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν για πράγματα χρήσιμα για τα παιδιά μας.

Ως Δήμος Γόρτυνας και ως Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή εξετάζουμε όλες τις πιθανές ενέργειες στις οποίες μπορούμε να προχωρήσουμε, ώστε να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Ο σεβασμός προς τα σχολεία μας είναι δείγμα πολιτισμού», καταλήγει η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Σοφία Χατζάκη - Σφακιανάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News