Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με την αγόρευση του εισαγγελέα

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με την αγόρευση του εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης δολοφονήθηκε από τον Μανόλη Καλομοίρη το 2020 στα Ανώγεια

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά η δική για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια.

Στο εδώλιο ο Μανόλης Καλομοίρης, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που επίσης έχασε τη ζωή του στην αιματηρή συμπλοκή. Σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου, η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευσή του εισαγγελέα.

Στις 3 Απριλίου, η δίκη διεκόπη μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου.

Διαβάστε ακόμη:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Το βάρος που σηκώνω το γνωρίζω μόνο εγώ» - Ολοκληρώθηκε η απολογία του Μανόλη Καλομοίρη

Η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια το Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργο Ξυλούρης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 2 και 3 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη Μανόλη για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο ,συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμάται ότι η αυλαία θα πέσει μετά από δύο δικασίμους.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News