Δολοφονία κυνηγού στο Μπαλί: Στο εδώλιο αύριο ο 49χρονος κτηνοτρόφος

Κρήτη
Δολοφονία κυνηγού στο Μπαλί: Στο εδώλιο αύριο ο 49χρονος κτηνοτρόφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό

Αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου, αναμένεται να εκδικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - η υπόθεση δολοφονίας ενός 49χρονου κυνηγού, ο οποίος είχε βρει τραγικό τέλος τον Νοέμβριο του 2019, στο Μπαλί Ρεθύμνου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, στα Χανιά, αναμένεται να καθίσει ένας 49χρονος - σήμερα - κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» του άτυχου κυνηγού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό διεξήχθη τον Μάρτιο του 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Εξάλλου, η Έδρα “υιοθέτησε” την εισαγγελική πρόταση, που είχε προηγηθεί, κηρύσσοντας ένοχο τον κτηνοτρόφο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς δε δέχτηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε στον κτηνοτρόφο συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης συν ποινή φυλάκισης τριών ετών για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του εκδοχή για το τραγικό συμβάν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα.

Το αποτρόπαιο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019 στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί Ρεθύμνου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του τελευταίου φέρεται πως είχαν μπει μέσα στον χώρο του ποιμνιοστασίου τού κτηνοτρόφου. Οι δύο άνδρες, που ήταν συγχωριανοί και που γνωρίζονταν, φέρεται να είχαν έντονη λογομαχία πριν τελικά “μιλήσουν” τα όπλα. Από την ανταλλαγή των πυρών, ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε νοσηλευτεί για μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News