Στην Κύπρο ελληνική αποστολή πτυχιούχων της Πυροσβεστικής (pics)

Κρήτη
Στην Κύπρο ελληνική αποστολή πτυχιούχων της Πυροσβεστικής (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις συναντήσεις της ελληνικής αποστολής στην Κύπρο συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης και προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου με τη συμμετοχή και των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών, προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, ενώ παρουσιάστηκε και η πρωτοπόρος δράση #Women4CivilProtection, που συντονίζεται και υποστηρίζεται από την ΕΠΑΥΠΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε κατά το διάστημα 18-20 Απριλίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της πυραγό Αντώνη Κούκουζα, το γραμματέα υποπυραγό Ιάσονα Αλιφέρη και το μέλος και σύνδεσμο ανθυποπυραγό Π/Κ Γιώργο Στρατάκη.

Η επίσκεψημ που έγινε με αφορμή εκδήλωση για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «HORIZON 2020 | Search and Rescue» στο οποίο συμμετέχει η ΕΠΑΥΠΣ, περιελάμβανε σειρά συναντήσεων με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου, την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένα Ευαγγέλου, την επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Μαρία Παναγιώτου, την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων κ. Τζόζι Χριστοδούλου, το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο Γ΄, το γενικό διευθυντή του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Γρηγορίου, την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας Κύπρου, το Διευθυντή του Τμήματος Δασών και με τους επιστήμονες του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Στις εν λόγω συναντήσεις συζητήθηκαν στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας ζητήματα καλών πρακτικών σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, θέματα οργάνωσης και προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου με τη συμμετοχή και των εθελοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών, προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, ενώ παρουσιάστηκε και η πρωτοπόρος δράση #Women4CivilProtection, που συντονίζεται και υποστηρίζεται από την ΕΠΑΥΠΣ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπήρξε ξενάγηση της αντιπροσωπείας στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης Λάρνακας, στους χώρους του σύγχρονου και ιδιαίτερα λειτουργικού Κέντρου Επιχειρήσεων «ΖΗΝΩΝ» αλλά και του πιστοποιημένου Κέντρου Προσομοίωσης για την εκπαίδευση των εργαζόμενων σε αυτό και όχι μόνο καθώς και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ, όπου υπήρξε εκτενής συζήτηση με τους συναδέλφους πυροσβέστες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο πρόεδρος της ΕΠΑΥΠΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά το Γραφείο του Προέδρου της κυπριακής Κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για τη συνδρομή του στον προγραμματισμό και υλοποίηση των εν λόγω παραγωγικών συναντήσεων με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην αδελφή χώρα της Κύπρου, με την οποία συνδεόμαστε με δεσμούς ισχυρότερους της απλής γειτονίας. Η συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο είναι βασικός πυλώνας για την ανθεκτικότητα των συστημάτων διαχείρισης κρίσεων έναντι της κλιματικής απορρύθμισης και ως Ένωση που συνδυάζουμε την επιστημονικότητα και την επιχειρησιακή εξειδίκευση είμαστε εδώ για να συνδράμουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News