Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί τα τελευταία 24ωρα η Μεσσαρά, η οποία θρηνεί ένα ακόμη τέκνο της το οποίο έμελλε να βρει φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας νεαρός Κρητικός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ. Το όχημά του άτυχου άνδρα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών ενώ ο ίδιος ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα.
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Εκείνη την ώρα, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος Γιάννης Χαλκιαδάκης κινείτο επί της επαρχιακής οδού που συνδέει τις Μοίρες με το Τυμπάκι. Σύμφωνα με το neakriti.gr, o 24χρονος κινείτο με κατεύθυνση από Μοίρες προς Τυμπάκι.
Το περιστατικό που έμελλε να κοστίσει τη ζωή στον Γιάννη σημειώθηκε πολύ κοντά στη διασταύρωση που οδηγεί στη Μονή Καλυβιανής. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 24χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο βγήκε από το δρόμο και «καρφώθηκε» σε στύλο της ΔΕΗ. Η πρόσκρουση του οχήματος στον στύλο ήταν σφοδρότατη. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο στύλος σχεδόν «ξεριζώθηκε».
Στο σημείο του τροχαίου μετέβησαν τάχιστα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με τρεις υπαλλήλους.
Όπως διαπιστώθηκε, από το συμβάν, ο 24χρονος είχε εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Οι πυροσβέστες κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να ανασύρουν το νεαρό άνδρα από το όχημα. Ο 24χρονος παρελήφθη από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, ωστόσο, ήταν αργά για τον άτυχο 24χρονο.
Ο θάνατος του 24χρονου Γιάννη Χαλκιαδάκη βύθισε σε ανείπωτη οδύνη την οικογένεια, τους φίλους του, αλλά και εν γένει την τοπική κοινωνία η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας ακόμη νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην αιματοβαμμένη κρητική άσφαλτο.
Μιλώντας στο neakriti.gr και στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ανέφερε ότι η Μεσσαρά πενθεί. «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν μπορείς να πεις τίποτα. Δεν βγαίνουν τα λόγια. Ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο γεγονός» επεσήμανε ο δήμαρχος Φαιστού, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά από την τραγική απώλεια του νεαρού συνανθρώπου μας.
Στο μεταξύ, στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV μίλησαν και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έκαναν λόγο για σημείο όπου καταγράφονται πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα, παρά το ότι πρόκειται για ευθεία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί, ενδεχομένως και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, αλλά και οι προσπεράσεις που λαμβάνουν χώρα συνιστούν παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι πρόκειται για «πολύ επικίνδυνο σημείο. Αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και μετά δεν προλαβάινουν να σταματήσουν».
Έτερος κάτοικος ανέφερε ότι «σ’ αυτήν την ευθεία έχουν γίνει πολλά ατυχήματτα. Οφείλεται στην ταχύτητα; Οφείλεται στην ολισθηρότητα; Σημασία έχει ότι ακόμη ένας νέος στη Μεσαρά χάθηκε και σήμερα θρηνούμε. Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο θύμα».
Τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει - Νέα παιδιά «σβήνουν» στην άσφαλτο
Δυστυχώς, ο 24χρονος Γιάννης δεν είναι ο πρώτος νέος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στην κρητική άσφαλτο μέσα στο 2023. Πριν από περίπου ένα μήνα, η 22χρονη κολυμβήτρια Πένυ Μουλιανάκη βρήκε φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου - Αρχανών.
Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Τάσος Ξεκουκουλωτάκης, καταδρομέας της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο - καρμανιόλα Χανίων - αεροδρομίου, έξω από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στο Αρώνι Ακρωτηρίου.
Εξάλλου, περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο 33χρονος Μάνος Καματερός, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε δυστύχημα που σημειώθηκε στη Σητεία, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.