Γιάννης Κουράκης για τον ΒΟΑΚ: «Χαιρετίζουμε την σημερινή υπογραφή της σύμβασης»

Κρήτη
Γιάννης Κουράκης για τον ΒΟΑΚ: «Χαιρετίζουμε την σημερινή υπογραφή της σύμβασης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης

«Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι, έστω και σταδιακά, αρχίζει η υλοποίηση των πολύ σημαντικών για την Κρήτη έργων του ΒΟΑΚ και χαιρετίζουμε την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη», δήλωσε ο κ. Κουράκης.

Την ίδια ώρα συμπλήρωσε: «Παράλληλα όμως, πρέπει να τονίσουμε ότι η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που δεν έχει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, γεγονός που αδικεί κατάφορα τους Κρητικούς, ζημιώνει τόσο την Οικονομία και την Ανάπτυξη του Τόπου, δυστυχώς όμως έχουμε και μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές».

Τέλος ανέφερε: «Με την ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, ότι η Κρήτη χρειάζεται ένα Ολοκληρωμένο Συγκοινωνιακό Σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο Αυτοκινητόδρομο από την Σητεία μέχρι την Κίσαμο, τους κάθετους άξονες, καθώς και το Διευρωπαϊκό Δίκτυο του Νότου (Μεσαρά - Βιάννο και Βιάννο - Ιεράπετρα - Παχιά Άμμος  ) και φυσικά με την σύνδεσή τους με το Νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News