Κρήτη: Πασχαλινές επισκέψεις στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κρήτη
Κρήτη: Πασχαλινές επισκέψεις στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, Οσιολ. Γερόντισσα Μαριάμ, μετά μελών των συνοδειών τους, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Κρήτης

Το πρωί της Τετάρτης της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 19ης Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο επ’ ονόματι του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, Παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Οίκου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, Οσιολ. Γερόντισσα Μαριάμ, μετά μελών των συνοδειών τους, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος υποδέχθηκε με χαρά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, ο οποίος προσήλθε στο Ρέθυμνο για το Ιερό Μνημόσυνο φιλικού αυτού προσώπου. Ο Επίσκοπός μας μαζί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, όπου υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος εκόμισε και εδώρισε στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης. Τον Σεβασμιώτατο κ. Θεοδώρητο ευχαρίστησαν ευγνωμόνως, υποδεχόμενοι με θερμούς λόγους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος και η Ηγουμένη της Μονής, Οσιολ. Γερόντισσα Θέκλα, μετά της συνοδείας αυτής.

Μετά το εόρτιο κέρασμα στην Ιερά Μονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσέφερε, στο Επισκοπείο, επίσημο γεύμα προς τιμήν του υψηλού επισκέπτου, τον οποίον παρεκάλεσε να υποβάλει στον Παναγιώτατο και προσκυνητό μας Αυθέντη και Δεσπότη, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, τα σεβάσματα του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων, τους ευσεβούς λαού και του Επισκόπου της εν Ρεθύμνη και Αυλοποτάμω παροικούσης Εκκλησίας.

Ο Επίσκοπός μας προσέφερε, ως εόρτια αναμνηστικά δώρα, στον Σεβασμιώτατο άγιο Λαοδικείας Ιερό Επιγονάτιο με τη μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Κεράς του Ρεθέμνους», και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, καθώς και σετ Ιερών Καλυμμάτων για τις λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, στην Αθήνα, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Μετά το πέρας του γεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, και μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό μετέβησαν στο Κέντρο Δεξιώσεων «Πορτοκάλι», στον Πλατανιά Χανίων, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, και παρέστησαν στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και

Σελίνου για την ολοκλήρωση του έργου του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην γενέτειρα του Αγίου, το Συρικάρι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων από όλη την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News