Χανιά: Εξαφάνισαν πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά - «Βρήκαμε αίμα στο δρόμο, σαν να την έσυραν…»

Κρήτη
Χανιά: Εξαφάνισαν πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά - «Βρήκαμε αίμα στο δρόμο, σαν να την έσυραν…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σανίκο Τσαούσι 75 χρόνων, μητέρα επτά παιδιών και γιαγιά δεκαεννέα εγγονιών, το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022, πήγαινε στο σπίτι του γιου της για να τον φροντίσει που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο

Ένα απίστευτο θρίλερ παίζεται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων.

Η γη άνοιξε κυριολεκτικά και κατάπιε μία πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά. Μία φιλήσυχη γυναίκα που είχε πάει στο νησί για να δει τα παιδιά και τα εγγόνια της. Όλα δείχνουν ότι κάποιο αυτοκίνητο τη χτύπησε και οι επιβαίνοντες σε αυτό, την εξαφάνισαν.

Το αίμα που βρέθηκε στην άκρη του επαρχιακού δρόμου, που οδηγούσε στο νεκροταφείο του χωριού Αλικιανός, «μιλούσε» για το έγκλημα που είχε διαπραχθεί. Η αστυνομία δεν κινήθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα η βροχή να το ξεπλύνει και να σβήσει τα όποια στοιχεία υπήρχαν στον τόπο.

Η Σανίκο Τσαούσι 75 χρόνων, μητέρα επτά παιδιών και γιαγιά δεκαεννέα εγγονιών, το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022, πήγαινε στο σπίτι του γιου της για να τον φροντίσει που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο.

Οι κόρες της ακολουθούσαν αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Το μόνο που βρήκαν στο διάβα τους, ήταν το αίμα που σχημάτιζε μία μικρή λίμνη και συνέχιζε με κηλίδες, σαν να την είχαν σύρει.

Κάμερα ασφαλείας καταστήματος την κατέγραψε στις 07:59 να περνάει το δρόμο. Λίγα μόλις λεπτά μετά, στις 08:06 η κάμερα καταγράφει τις δύο κόρες της να περνούν από το ίδιο σημείο, για να πάνε στο σπίτι του άρρωστου αδελφού τους. Ένα λεπτό μετά η κάμερα καταγράφει τη διέλευση φορτηγών με εργάτες, που λίγα μέτρα πιο πάνω ανακαίνιζαν μία κατοικία.

Οι συγγενείς της δηλώνουν στην κάμερα της εκπομπής πως δεν θέλουν να τιμωρηθεί κανείς, αλλά να μάθουν σε ποιο σημείο θα βρουν ό,τι απέμεινε από τη μητέρα τους για να τη θάψουν και να της ανάβουν ένα κερί. Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους πολύτιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας και με τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας, θα φτάσουν στον ή στους ενόχους.

«Βρήκαμε αίμα στο δρόμο, σαν να την έσυραν…»

Η κάμερα του «Τούνελ» ταξίδεψε στον Αλικιανό, προκειμένου να ερευνήσει αυτή τη σοβαρή υπόθεση.

«Βγήκε από το σπίτι που έμενε, σταμάτησε στους κάδους, πέταξε τα σκουπίδια, για να περάσει απέναντι», λέει από το σημείο η νύφη της αγνοούμενης Ροζαλία, που είδε το υλικό από την κάμερα ασφαλείας.

«Εδώ, στο σημείο αυτό βρήκαμε αίματα και στάλες αίματος έως και δύο μέτρα, σαν κάποιον να έσυραν», λέει η άλλη νύφη της αγνοούμενης, Ζαμίρα Τσαούσι.

Η οικογένειά της απευθύνθηκε άμεσα στην Αστυνομία, όταν εντόπισε τις κηλίδες αίματος. Οι Αρχές καθυστέρησαν. Η δυνατή βροχή που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή, ξέπλυνε τα ίχνη αίματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν δείγμα για τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Οι αδελφές πως δεν πήραν χαμπάρι τίποτα;»

Τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση της μητέρας της, η Σουζάνα ταξίδεψε από την Κω, όπου μένει μόνιμα, για να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε μπροστά στα μάτια των συγγενών της και μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει ένα ίχνος της.

Η Σουζάνα μίλησε συγκινημένη στην κάμερα του «Τούνελ» λέγοντας πως η μητέρα της ήταν μία χαρά μαζί με τα παιδιά της και την προηγούμενη ημέρα χόρευε και τραγουδούσε.

«Οι δυο αδελφές που ήταν πίσω, δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε. Να χάσεις τη μάνα μπροστά στα μάτια σου; Δε θέλω να το πιστέψω», λέει φανερά ταραγμένη.

«Θέλω να μάθω την αλήθεια για τη μάνα μου, δεν με ενδιαφέρει όποιος κι αν είναι. Πηγαίνω στην αστυνομία, κλαίω και μου λένε σίγουρα δε ζει.»

Για το πρωινό που χάθηκε μίλησε και ο γιος της, τον οποίο πήγαινε να φροντίσει μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε.

«Ερχόταν μία εβδομάδα σε μένα. Κατά τις οκτώ και είκοσι με οκτώ και μισή ήρθαν οι αδελφές μου και με ρωτούσαν “πού είναι η μάνα;”. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Έχουμε απογοητευτεί πάρα πολύ.»

Η νύφη της αγνοούμενης, Ροζαλία λέει αγανακτισμένη στην εκπομπή: «Τουλάχιστον να τη θάψουμε, να έχουμε ένα μνήμα, ένα κερί να ανάψουμε».

«Οι εργάτες είδαν εμένα και όχι την αγνοούμενη…»

Μία από τους μάρτυρες που είδαν τελευταίοι την αγνοούμενη, μιλάει στην εκπομπή.

Η κάτοικος του χωριού αναγνώρισε την πολύτεκνη μητέρα και έδειξε το δρόμο που ακολούθησε όταν την είδε στις οκτώ και πέντε περίπου το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου.

«Φορούσε μαύρη φούστα, μαύρη μπλούζα, μαύρα κοντά καλτσάκια και με το μπαστουνάκι της ανηφόριζε με κόπο, αλλά δεν πήγε πολύ μακριά.»

Σύμφωνα με την μάρτυρα, οι εργάτες που επέβαιναν στο φορτηγό και λένε ότι είδαν την αγνοούμενη στο δρόμο, την μπέρδεψαν με την ίδια. «Πήγα να θυμιατίσω και είδαν εμένα οι άνθρωποι. Αυτή με τα μαύρα που λένε ότι είδαν, ήμουν εγώ.»

Η νύφη της Ροζαλία προσπάθησε να μιμηθεί τον βηματισμό της, ώστε να δει μέχρι πού θα μπορούσε να φτάσει σε αυτά τα λίγα λεπτά που την έχασαν από τα μάτια τους.

«Έχω περπατήσει πολύ. Κάνω αυτή τη διαδρομή με το βήμα της πεθεράς μου για να χρονομετρήσω. Για τα συγκεκριμένα λεπτά που μας είπαν ότι την είδαν επάνω, δεν βγαίνουν ακόμα κι αν τρέχω.»

Για το αίμα που βρήκαν στο δρόμο, καθώς την αναζητούσαν αλλά και τη καθυστέρηση των Αρχών να πάρουν δείγμα, τόνισε:

«Ήταν μία μεγάλη κηλίδα αίμα που οδηγούσε σε μία άλλη. Σαν κάποιος να είχε χτυπηθεί και να τον είχαν σύρει.» Η Ροζαλία κάνει έκκληση στην κάμερα του «Τούνελ» σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει. «Εμείς θέλουμε απλά να βρούμε την πεθερά μου, τη μαμά εφτά παιδιών, που κλαίνε καθημερινά. Απλά να τη θάψουμε για να έχουμε ένα καντήλι να της ανάβουμε.»

Την άποψη ότι κάποιος τη χτύπησε και την εξαφάνισε, υποστήριξε και ο γιος της, Δημήτρης. Κάθε μέρα πηγαίνει στο σημείο που χάθηκε η μητέρα του και ψάχνει.

«Αν ήταν εδώ, αν είχε πέσει κάπου, θα είχε βρεθεί», λέει με λύπη και θυμάται το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης που είχαν στήσει γλέντι στο σπίτι και έτρωγαν και χόρευαν μαζί με τη μητέρα τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, η νύφη της αγνοούμενης, Ροζαλία Καπαράκη, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση της αστυνομίας μετά την έρευνα της εκπομπής.

«Πρόσφατα, άνοιξαν έναν παλιό τάφο στο νεκροταφείο στον Αλικιανό, όπου ήταν θαμμένο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Επειδή το χώμα φαινόταν φρέσκο, οι Αρχές έσκαψαν μήπως την είχαν θαμμένη εκεί, αλλά τίποτα… Παρακαλώ αυτούς που ξέρουν, να μιλήσουν.»

Για την εξαφάνισή της έχει σημάνει Silver Alert.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News