Αντίο Ρεγγίνα… στο υπόσχομαι!

Κρήτη
Αντίο Ρεγγίνα… στο υπόσχομαι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μικρή Ρεγγίνα έφυγε, το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου, για το μεγάλο ταξίδι - Σε μια στιγμή ανύποπτη κι ενώ η πολύπαθη υγεία της ήταν σταθερά καλά, άνοιξε τα φτερά της και πέταξε μακριά

Έφυγε ήρεμα. Στο σπίτι της. Σ’ ένα δωμάτιο λουσμένο στο φως. Περιτριγυρισμένη από τους δικούς της αγαπημένους ανθρώπους. Την μητέρα της, τις αδερφές της, τον Λευτέρη. Τους ανθρώπους που τις κρατούσαν το χέρι πάντα στα δύσκολα. Που φρόντισαν το σύντομο πέρασμά της από τούτο τον κόσμο να είναι όσο πιο γελαστό και φωτεινό επέτρεπαν οι συνθήκες της υγείας της. 

Η μικρή Ρεγγίνα έφυγε, το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου, για το μεγάλο ταξίδι. Σε μια στιγμή ανύποπτη κι ενώ η πολύπαθη υγεία της ήταν σταθερά καλά, άνοιξε τα φτερά της και πέταξε μακριά. Σ’ ένα κόσμο χωρίς νοσοκομεία. Χωρίς εντατικές. Χωρίς πόνο. Χωρίς ανισότητες και αδικίες. Σ’ ένα κόσμο που τα παιδιά δεν πονούν και οι γονείς δεν είναι μόνοι να παλεύουν μ’ ένα σύστημα άδικο κι απάνθρωπο. 

Η απώλεια της δεκάχρονης Ρεγγίνας είναι βαριά. Για την οικογένεια της κι όσους την γνώρισαν – ή γνώρισαν το φως της. Η απώλεια της Ρεγγίνας μου είναι βαριά. Αυτή την ώρα θέλω να της πω για άλλη μια φορά  πως την υπόσχεσή μου να σταθώ στο πλάι του ονείρου της μητέρας της κι όλων των παιδιών με αναπηρία που διαβιούν στο Ηράκλειο, θα με βαρύνει μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

Κι αυτή την ώρα σας καλώ όλους, τους πάντες, να σταθούμε δίπλα στο όνειρο της μητέρας της Ρεγγίνας που δεν είναι άλλο από την κατασκευή ενός πάρκου αναψυχής για παιδιά με αναπηρία στο Ηράκλειο. Ένα χώρο που θα εξασφαλίζει στα παιδιά με αναπηρία τις στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης που δικαιούνται  παρέχοντάς τους παιχνίδια ασφαλή και σύγχρονα. Όπως τους αξίζει κι όπως ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. 

Το αίτημα έχει κατατεθεί εδώ και καιρό. Το έχουν αγκαλιάσει φορείς κι απλοί πολίτες. Μόνο ο δήμος Ηρακλείου περιμένουμε ακόμα  - μάταια μήπως;;- να μας πει που θα μπορούσε να γίνει, να μας παραχωρήσει τον  χώρο. Και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε εμείς.  Όλοι εμείς που στα μάτια κάθε παιδιού με αναπηρία,  βλέπουμε το φως, την ελπίδα, την καλοσύνη, την αγάπη, την δύναμη, την επιμονή. Την ΖΩΗ. 

Καλό ταξίδι Ρεγγίνα. Στο φως πάντα…

Ανείπωτος θρήνος

Πρόκειται για ένα συμβάν που έχει προκαλέσει συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, ενώ σημειώνεται ότι την μητέρα της μικρής Ρεγγίνας, που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή στήριξαν σήμερα οι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί, με ανακοίνωσή τους.

«Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη συνάδελφο Αλκυνόη Μοσχίδου, η οποία βιώνει μια από τις σκληρότερες δοκιμασίες με την απώλεια της πρόωρα και άδικα χαμένης κόρης της Ρεγγίνας.

Η καλή συνάδελφος, που τίμησε το λειτούργημα μας για πολλά χρόνια, στάθηκε με όλες τις δυνάμεις της στην αγαπημένη κόρη της, Ρεγγίνα, η οποία είχε ήδη αδικηθεί από τη ζωή και αντιμετώπιζε από τη γέννησή της πολλά προβλήματα υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News