Φαράγγι Σαμαριάς: Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης

Κρήτη
Φαράγγι Σαμαριάς: Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του κεντρικού μονοπατιού της Σαμαριάς, προκειμένου το φαράγγι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του εντός του Μαΐου

Για τους φυσιολάτρες, που επισκέπτονται την Κρήτη, το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ο υπ’ αριθμόν 1 προορισμός. Οπότε η τακτική συντήρηση για μία ασφαλή και πλήρη εμπειρία των επισκεπτών είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του κεντρικού μονοπατιού της Σαμαριάς, προκειμένου το φαράγγι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του εντός του Μαΐου.

Οι εργασίες υλοποιούνται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και περιλαμβάνουν αποκατάσταση γεφυρών, συντήρηση του μονοπατιού και των κιγκλιδωμάτων και κατασκευές προστασίας από λιθοπτώσεις, προκειμένου να παρέχεται μία αναβαθμισμένη εμπειρία στους επισκέπτες και να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους.

Σημειώνεται ότι η διαχείριση της επισκεψιμότητας του φαραγγιού της Σαμαριάς πέρασε στον ΟΦΥΠΕΚΑ το καλοκαίρι του 2022, οπότε και για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Μάλιστα, κατά την περσινή χρονιά, το φαράγγι υποδέχτηκε 168.593 άτομα, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από το 2007.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News