Άνθρωποι και πρόβατα περνούν από τον Επιτάφιο και λαμβάνουν ευλογία - Συγκλονιστικές στιγμές στον Επανωσήφη (vid)

Κρήτη
Άνθρωποι και πρόβατα περνούν από τον Επιτάφιο και λαμβάνουν ευλογία - Συγκλονιστικές στιγμές στον Επανωσήφη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εικόνες από το φετινό έθιμο στη Μονή του Αϊ-Γιώργη του Επανωσήφη στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο συγκεντρώνοντας τον θαυμασμό για ένα έθιμο που διατηρείται για αιώνες στην Κρήτη.

Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων τηρήθηκε και φέτος στην Μονή του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Κατά την περιφορά του Επιταφίου γίνεται στάση στις μάντρες με τα πρόβατα.

Τα πρόβατα, που συμβολίζουν τον αμνό των Γραφών περνούν κάτω από τον Επιτάφιο και λαμβάνουν ευλογία ακριβώς όπως οι άνθρωποι που ως έθιμο έχουν να περνούν τρεις φορές κάτω από τον Επιτάφιο, τον τάφο του Χριστού απολαμβάνοντας για τον επόμενο χρόνο τη Θεία Χάρη και συμμετέχοντας με την ελάχιστη ένδειξη στο βαρύ πένθος της Σταυρώσεως και του Θανάτου του Χριστού προτού παρέλθει το τριήμερο και ακολουθήσει η Ανάσταση.

Οι εικόνες από το φετινό έθιμο στη Μονή του Αϊ-Γιώργη του Επανωσήφη στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο συγκεντρώνοντας τον θαυμασμό για ένα έθιμο που διατηρείται για αιώνες στην Κρήτη.

Το θορυβώδες πέρασμα των προβάτων κάτω από τον Επιτάφιο και τα κουδούνια που βροντοχτυπούν συμβολίζουν το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου με την πρώτη Ανάσταση πριν από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News