Χανιά: Διένειμαν φυλλάδια με ευχές και μηνύματα για ασφάλεια στους δρόμους

Κρήτη
Χανιά: Διένειμαν φυλλάδια με ευχές και μηνύματα για ασφάλεια στους δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράση ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια - Διένειμαν φυλλάδια με ευχές για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και μηνύματα για την ασφάλεια στους δρόμους.

Να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς για την οδική ασφάλεια εν όψει του Πάσχα και της αύξησης των μετακινήσεων, επιχείρησαν η διοίκηση του Τμήματος Τροχαίας Χανίων και ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ, που σήμερα πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης των πολιτών στο κέντρο της πόλης. Με πρωτοβουλία της διοικητού της Τροχαίας αστυνόμου Μάγδας Κίτσιου, διένειμαν φυλλάδια με ευχές για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και μηνύματα για την ασφάλεια στους δρόμους. Επεσήμαναν δε προς οδηγούς και πεζούς, ότι η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι αδιαπραγμάτευτος όρος για την ασφάλεια όλων.

Όπως τονίστηκε, τα συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται επι ποδός για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων, ενώ έμφαση θα δοθεί στην παράβαση της κατανάλωσης αλκοόλ και στην ομαλή κίνηση στο κέντρο των Χανίων. Πρωταρχικός στόχος είναι να επιστρέψουν όλοι ασφαλείς στα σπίτια τους και η περίοδος του Πάσχα να λήξει αναίμακτα. «Θα είμαστε επί ποδός για να διευκολύνουμε την κίνηση των πολιτών μέσα στην πόλη αλλά και για να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα. Θα προσπαθήσουμε σε όποιο βαθμό μπορούμε και όσο μπορούμε, να έχουμε μια ομαλή ροή τις μέρες αυτές να μην έχουμε τροχαία ατυχήματα και καλούμε και την ενσυναίσθηση των πολιτών σε κάθε κατεύθυνση» υπογράμμισε η διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Μάγδα Κίτσιου.

Η παρουσία της Τροχαίας θα είναι εμφανείς σε κομβικά σημεία, στις εξόδους του ΒΟΑΚ ,στο εθνικό οδικό δίκτυο αλλά και μέσα στην πόλη. Έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ που δυστυχώς εξακολουθεί να αποτελεί κύριο παράγοντα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. «Να επιλέξουν έναν άνθρωπο από την παρέα τους που δεν πίνει και να τον ορίσουν ως οδηγό και αν χρειαστεί να μεταφερθούν με άλλο μεταφορικό μέσο» τόνισε στο μήνυμα της προς όλους όσοι συνηθίζουν χάριν των ημερών να συνοδεύουν τις εξόδους τους με αλκοολούχα ποτά.

Το δικό τους κάλεσμα στους οδηγούς να επιδεικνύουν σύνεση όλες τις μέρες του χρόνου αλλά και σε αυτή την εορταστική περίοδο, απηύθυναν τα στελέχη του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ. Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Ράπτης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι θλιβερό τα Χανιά να είναι πρώτα πανελλαδικά σε τροχαία δυστυχήματα και πρόσθεσε : Σε αυτό το νησί του Καζαντζάκη, του Βενιζέλου, του Δασκαλογιάννη, να θεωρούν λεβεντιά να τις κούπες και τα όπλα είναι κρίμα. Λεβεντιά είναι να πας κάπου να πιείς το ποτάκι σου και να γυρίσεις σώος και ασφαλής. Να μην αφήσεις το φίλο σου, το συγγενή σου να οδηγήσει πιωμένος. Παρ του το κλειδί, μην τον αφήσεις».

Αναφορικά με την κίνηση στην πόλη και το αυξημένο κυκλοφοριακό, η Τροχαία καλείταπαπαδι να συνδράμει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών στις οποίες τις ώρες αιχμής καταγράφεται απίστευτο χάος λόγο και των έργων ανάπλασης που εκτελούνται. Ολιγόλεπτες στάσεις σε διπλή γραμμή ή παράνομες σταθμεύσεις, επιβαρύνουν δραματικά την κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News