Ρέθυμνο: Ίδρυμα «γύρισε την πλάτη» σε ανήλικη μαθήτρια που με εντολή εισαγγελέα απομακρύνθηκε από το σπίτι της (vid)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ίδρυμα «γύρισε την πλάτη» σε ανήλικη μαθήτρια που με εντολή εισαγγελέα απομακρύνθηκε από το σπίτι της (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανήλικη κρίθηκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, όμως η δομή δεν τη δέχεται λόγω καταστατικού - Αναζητείται καταφύγιο για το μικρό κορίτσι: Αν και η επιμέλειά της έχει ανατεθεί με εισαγγελική διάταξη σε φιλανθρωπικό ίδρυμα των Χανίων, τα μέλη του αρνούνται πεισματικά να τη φιλοξενήσουν

Σε έναν οργανωμένο χώρο του Ρεθύμνου, που όμως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για τη διαβίωσή του, θα είναι δυστυχώς αναγκασμένο να παραμείνει και τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ένα ανήλικο κορίτσι από το Ρέθυμνο, το οποίο απομακρύνθηκε από το σπίτι του και γενικά από το οικογενειακό του περιβάλλον, όταν η υπόθεσή του έφτασε στις δικαστικές Αρχές.

Το ανήλικο κορίτσι, που φέρεται να χαίρει άκρας υγείας, απομακρύνθηκε από το σπίτι του όταν το περιβάλλον του κρίθηκε άκρως ακατάλληλο και νοσηρό, λόγω σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων, με συνέπεια να βρει προσωρινό καταφύγιο σε ένα άλλο σημείο της πόλης, χωρίς όμως να έχει καν τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σχολικό του περιβάλλον. 

Στην υπόθεση ενεπλάκη πρόσφατα και η Εισαγγελία Ρεθύμνου, όπου με εισαγγελική διάταξη, που εκδόθηκε, η επιμέλεια του παιδιού δόθηκε σε ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό ίδρυμα των Χανίων, το οποίο όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα άνοιξε την αγκαλιά του για να χαρίσει στοργή σ’ αυτό το παιδί. 

Βρήκε κλειστές πόρτες

Tο πρωί της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου, μάλιστα και δεδομένης της εισαγγελικής διάταξης περί της επιμέλειάς του, το κορίτσι μεταφέρθηκε από ειδικούς και με συνοδεία της Αστυνομίας στα Χανιά. 

Δυστυχώς όμως και προς μεγάλη έκπληξη όλων, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε από το δράμα του και όχι μόνο οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ερμητικά κλειστές, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποί του κυριολεκτικά “κλειδαμπαρώθηκαν” μέσα αρνούμενοι να έχουν οποιαδήποτε επαφή τόσο με το παιδί, όσο και με τους ανθρώπους που το μετέφεραν έως εκεί, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι ήταν σε εξέλιξη κάποιες θρησκευτικές τους υποχρεώσεις. 

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο neakriti.gr ότι το εν λόγω ίδρυμα, που ήδη φιλοξενεί άλλα 16 ανήλικα παιδιά, φέρεται να έχει συγκεκριμένο όρο στο καταστατικό του που δεν του επιτρέπει - ούτε και κατ’ εξαίρεση - τη φιλοξενία παιδιών λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. 

Την ίδια στιγμή, τα μέλη του ιδρύματος φέρονται να προβάλλουν ως επιχείρημα ώστε να μη δεχτούν το παιδί ότι είναι ψυχικά διαταραγμένο, κάτι το οποίο όμως φαίνεται πως δεν ισχύει με βάση και την τελευταία έκθεση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Πιο πάνω από τους νόμους...

Το αποτέλεσμα είναι πως το ίδρυμα αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την εισαγγελική διάταξη, θέτοντας πιο πάνω και από τους νόμους της Πολιτείας το καταστατικό για τη λειτουργία του. Στη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, στελέχη του ιδρύματος φέρονται να έφτασαν έως και το γραφείο του εισαγγελέα Εφετών για να διαμαρτυρηθούν, με τον εισαγγελικό λειτουργό - όπως λένε οι πληροφορίες – να διατάζει την έκδοση σχετικής βεβαίωσης από ειδικό ότι η ανήλικη δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Έτσι, μετά από όλη αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία και με την ψυχή της να έχει δεχτεί ένα ακόμα τραύμα, αυτό της απόρριψης, η ανήλικη επέστρεψε και πάλι πίσω στο προσωρινό της καταφύγιο στο Ρέθυμνο, προσδοκώντας τη δική της “ανάσταση”, που όμως στην πράξη θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνων που κρατούν την τύχη της στα χέρια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News