Άστατος ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πώς θα κάνουμε Ανάσταση - Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα στην Κρήτη

Κρήτη
Άστατος ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πώς θα κάνουμε Ανάσταση - Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για σήμερα Μεγάλη Τρίτη το σκηνικό του καιρού αναμένεται βροχερό σε όλη την Κρήτη - «Από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και, κατά διαστήματα, καταιγίδες κυρίως στις βόρειες περιοχές του νησιού. Η συννεφιά και το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθούν και το υπόλοιπο της ημέρας, ωστόσο θα υποχωρήσουν σε ένταση», σημειώνει ο μετεωρολόγος, Μανόλης Λέκκας - Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές, ωστόσο σταδιακά οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται. Έτσι, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται ισχυροί νοτιάδες με συννεφιά και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Εντούτοις, όπως ανέφερε μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται “ανοιξιάτικος”.

Μ. Τρίτη με βροχές

Πάντως, για σήμερα Μεγάλη Τρίτη το σκηνικό του καιρού αναμένεται βροχερό σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας στη “Νέα Κρήτη”, σήμερα το πρωί αναμένονται βροχοπτώσεις περισσότερο τοπικού χαρακτήρα. Ωστόσο, σταδιακά αναμένονται νεφώσεις σε όλο το νησί, οι οποίες θα πυκνώσουν.

«Από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και, κατά διαστήματα, καταιγίδες κυρίως στις βόρειες περιοχές του νησιού. Η συννεφιά και το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθούν και το υπόλοιπο της ημέρας, ωστόσο θα υποχωρήσουν σε ένταση», είπε.

Στο μεταξύ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 4 με 5 μποφόρ και στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, αναμένεται υψηλός κυματισμός στο βόρειο παράκτιο μέτωπο της Κρήτης. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μεταξύ 0 και 5 βαθμών Κελσίου στα ορεινά, στους 7 βαθμούς στην ενδοχώρα του νησιού και στους 9-10 στις παράκτιες περιοχές. Οι μέγιστες τιμές προβλέπονται, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Μ. Τετάρτη σε νεφώσεις

Για αύριο Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται καλός καιρός σε γενικές γραμμές. Συγκεκριμένα, αναμένονται νεφώσεις, χωρίς πάντως να εκδηλωθούν ιδιαίτερα φαινόμενα. Οι άνεμοι αναμένονται δυτικοί, με την έντασή τους να μην ξεπερνά τις πρωινές ώρες τα 3-4 μποφόρ. Από το μεσημέρι κι έπειτα, η έντασή τους θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν αύριο σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι δε θα πρέπει να φοβόμαστε για παγετό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, το φαινόμενο του παγετού έχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης, καθώς θα διατηρείται κάποιο πεδίο ανέμων, γεγονός που δεν ευνοεί τον σχηματισμό παγετού. Πάντως, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση τη Μ. Πέμπτη

Μεθαύριο Μ. Πέμπτη, η εικόνα του καιρού θα είναι σαφώς βελτιωμένη. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, η ψυχρή αέρια μάζα αποχωρεί και στη θέση της έρχεται νέα θερμότερη, η οποία, σύμφωνα με τον Μανόλη Λέκκα, προμηνύει καλύτερες καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, για μεθαύριο οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 έως 5 μποφόρ, με τάση εξασθένησης. Εντούτοις, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται να προσεγγίσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

“Μουντή” Μ. Παρασκευή

Για τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, το καιρικό σκηνικό αναμένεται “μουντό”, αφού παρά τις καλές συνθήκες, θα υπάρχει συννεφιά. Το στοιχείο που διαφοροποιεί το σκηνικό του καιρού για τη Μ. Παρασκευή θα είναι οι νοτιάδες, με την έντασή τους να φτάνει τα 5-6 μποφόρ. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται αυξημένες, καθώς θα αγγίζουν στις περισσότερες περιοχές τους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Όπως επισημαίνεται, πάντως, στις βόρειες περιοχές του νησιού η θερμοκρασία ενδεχομένως να είναι και υψηλότερη.

“Ανοιξιάτικο” σκηνικό

Για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα υφιστάμενα μετεωρολογικά δεδομένα, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Όπως μας εξήγησε ο κ. Λέκκας, αναμένεται γενικά καλός καιρός. Οι άνεμοι θα είναι ήπιας έντασης, ενώ η θερμή αέρια μάζα θα απομακρυνθεί και θα αντικατασταθεί από ελαφρώς ψυχρότερη. Όπως διευκρινίζει, ωστόσο, ο μετεωρολόγος, ο καιρός θα συμβαδίζει με την εποχή κι έτσι οι τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται ανοιξιάτικες. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News