ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή για τις τελικές "πινελιές" - Εκκρεμούν τρεις υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Κρήτης

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Εν αναμονή για τις τελικές "πινελιές" - Εκκρεμούν τρεις υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κενά οι χθεσινές ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Σε επίπεδο Κρήτης εκκρεμούν να ανακοινωθούν ένας άνδρας και μία γυναίκα στο Ηράκλειο και μία γυναίκα στο Λασίθι

Μικρή παράταση στο ενδιαφέρον και στην προσμονή για τις τελικές “πινελιές” στα τοπικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη!

Οι χθεσινές ανακοινώσεις των υποψηφίων του κόμματος στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ολοκλήρωσαν τελικά το “παζλ” των υποψηφιοτήτων που θα ριχθούν στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου, “φουντώνοντας” όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον αλλά και τα σενάρια...

Πέραν φυσικά του ψηφοδελτίου επικρατείας που, όπως ισχύει συνολικά για τα κόμματα, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα, στην Κουμουνδούρου έχουν αφήσει κάποια ελάχιστα κενά σε ορισμένα ψηφοδέλτια ανά την ελληνική επικράτεια, με ορισμένα εξ’ αυτών να καταγράφονται εδώ στην Κρήτη.

Τρία είναι συγκεκριμένα τα κενά που υπήρχαν στις ανακοινώσεις της Κυριακής (9 Απριλίου) ως προς το νησί μας όπου, μετά την προσθήκη της Χρυσάνθης Καμπουράκη στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, εκκρεμούν να ανακοινωθούν 2 ακόμα πρόσωπα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) για το Ηράκλειο και 1 πρόσωπο (συγκεκριμένα μία γυναίκα) για το Λασίθι.

Αντιθέτως, ολοκληρωμένα είναι πλέον τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων, όπου είχαμε και την τυπική, χθες, επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Παύλου Πολάκη.

Σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη χώρα, το ενδιαφέρον κέντρισε βεβαίως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην Ανατολική Αττική. Η Κουμουνδούρου διατηρούσε επτασφράγιστο μυστικό το όνομά του, ωστόσο ο ίδιος σε συνομιλητές του παραδεχόταν ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αντώναρος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη στήριξη του κόμματος σε υποψήφιους δημάρχους. Ξεχωρίζει βεβαίως η στήριξη στο πρόσωπο του γνωστού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ ανακοινώθηκε επίσης η στήριξη του κόμματος στα εξής πρόσωπα:

Στον Γιώργο Γαβρίλη από τον Δήμο Πειραιά.

Στον Βασίλη Αϊβαλή από την Πάτρα.

Στον Ανδρέα Παχατουρίδη από το Περιστέρι.

Στον Απόστολο Καλογιάννη από τη Λάρισα.

Στον Δημήτρη Τραπεζιώτη από το Αγρίνιο.

Μήνυμα σιγουριάς από τον Αλ. Τσίπρα

Μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, μεταφέροντας, όπως είπε, το κλίμα από τις περιοδείες του.

Σε μία πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση για την έγκριση του «κυβερνητικού προγράμματος» και κομματικών των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, που ξεκίνησε πάντως σε κλίμα συγκίνησης με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «πάμε καλά», ενώ διέβλεψε πως το «όχι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετουσιώνεται σε «ναι» στην αλλαγή. «Ναι στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας». Γι’ αυτό, «αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να την αφήσουμε να πάει χαμένη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε με μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Να μην επιτρέψουμε στη Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη να την ακυρώσει με τη διχαστική ρητορεία, που δεν έχει άλλο σκοπό παρά να κρύβει τα προβλήματα, τους υπεύθυνους και τις λύσεις. Με την “ξεπατικωμένη” προπαγάνδα από τις πρακτικές του Τραμπ που αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: Να θολώσει τα νερά και να διαδώσει την άποψη ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Να οδηγήσει στην απάθεια και την αποχή κυρίως τους νέους ανθρώπους, που αν πάνε μαζικά στην κάλπη, δεν έχει καμία πιθανότητα να διασωθεί το καθεστώς που μας κυβερνά. Οφείλουμε λοιπόν σε αυτήν τη μάχη όχι μόνο να “ξεδιπλώσουμε” το πρόγραμμα και την επιχειρηματολογία μας, αλλά και να αντιμετωπίσουμε και τις πρακτικές του τραμπισμού. Τα fake news, τις δολοφονίες χαρακτήρα, τις προβοκάτσιες, τις στοχευμένες επιθέσεις που επιχειρούν να θέσουν οποιαδήποτε άλλη ατζέντα στον δημόσιο διάλογο εκτός από τα κρίσιμα, τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

«Δεν ξεχνάμε τα Τέμπη»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών λέγοντας ότι άλλαξε τα δεδομένα και την εικόνα: «Το δήθεν επιτελικό κράτος, που αποδείχτηκε κράτος διαλυμένο. Οι δήθεν άριστοι, που αποδείχτηκαν άχρηστοι. Οι δήθεν εκσυγχρονιστές, που αποδείχτηκαν αναχρονιστές. Μας βύθισαν στις πιο παλιές εποχές του κομματισμού, της οικογενειοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και της αναξιοκρατίας. Και κυρίως ανέδειξαν πόσο ψεύτικος είναι όλος αυτός ο μηχανισμός της πανίσχυρης προπαγάνδας. Πόσο στημένος και υποκριτής είναι ο αρχιεπιτελάρχης του επιτελικού κράτους. Που δήθεν τίποτα δεν ήξερε. Και δεν έχει ευθύνη για τίποτα. Όλοι οι άλλοι ευθύνονται εκτός από τον ίδιο».

Η διάχυτη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία, όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, είναι «Ως εδώ!» και πρόσθεσε: «Το ερώτημα τώρα για την Κεντρική μας Επιτροπή, τον ΣΥΡΙΖΑ και κάθε δημοκρατικό πολίτη είναι πώς αυτό το “ως εδώ”, από διαπίστωση, από συναίσθημα θα γίνει πράξη πολιτικής αλλαγής. Πώς θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων

«Τα ψηφοδέλτιά μας είναι ανανεωμένα σε σχέση με το 2019 κατά 50% και έχουμε 50% άντρες και 50% γυναίκες», υπογράμμισε στην ομιλία του στη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως η ψήφος των πολιτών θα έχει “άρωμα” γυναίκας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα πρόσωπα που απαρτίζουν το κόμμα, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. «Καθήκον μας να θέσουμε το κόμμα μέχρι το τελευταίο χωριό και ακριτικό νησί σε θέση μάχης, να βγούμε από τα γραφεία έξω στην κοινωνία, εκεί όπου ζουν και αναπνέουν οι πολίτες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, τονίζοντας πως ο στόχος είναι η ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης.

Για τον Δήμο της Αθήνας δήλωσε μάλιστα περήφανος για ένα μέτωπο συσπείρωσης με στόχο την αλλαγή. Έκανε λόγο για έναν μεγάλο “περίπατο” της οικογενειοκρατίας. Ανακοίνωσε τον μπασκετμπολίστα, Νίκο Παππά, για υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Με βάση λοιπόν τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Κρήτη είναι κατά αλφαβητική σειρά:

Ν. Ηρακλείου:

Αρμουτάκης Γιώργος, πρώην δήμαρχος Φαιστού

Βαρδάκης Σωκράτης, βουλευτής, υπάλληλος ΕΛΤΑ

Ηγουμενίδης Νίκος, βουλευτής, γιατρός

Καμπουράκη Χρυσάνθη, εκπαιδευτικός

Καρούτσου Φαίδρα, δικηγόρος

Μακρή Κορνηλία, γιατρός

Μαμουλάκης Χάρης, βουλευτής, πολιτικός μηχανικός

Μαρή Μαρία, αρχαιολόγος

Σμπώκος Βασίλης, αγροτοκτηνοτρόφος

*Αναμένονται ακόμη 2 υποψήφιοι.

Ν. Λασιθίου:

Θραψανιώτης Μανόλης, βουλευτής, οδοντίατρος

Καλαϊτζάκης Μανόλης, δικηγόρος

Πετράκη Πελαγία, πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

*Αναμένεται ακόμη ένας υποψήφιος.

Ν. Ρεθύμνου:

Δουλουμπέκης Θοδωρής, πολιτικός μηχανικός

Κιαγιά Βαρβάρα, εργαζόμενη νοσοκομείου

Μανουσάκη Χρυσούλα, πολιτικός μηχανικός

Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής γιατρός

Ν. Χανίων:

Αρσενίδη Μάγκυ, διευθύντρια ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Βαγιωνάκη Βάλια, πρώην βουλευτής, χημικός

Μανιμανάκη Κατερίνα, αντιπρόεδρος Ένωσης Γιατρών Χανίων

Πετράκης Γιώργος, γιατρός

Πολάκης Παύλος, βουλευτής, γιατρός

Σταθάκης Γιώργος, πρώην υπουργός, πανεπιστημιακός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News