Επίσκεψη Θραψανιώτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Κρήτη
Επίσκεψη Θραψανιώτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην συνάντηση με τον διοικητή της Π. Υ. του νομού κ. Κώστα Γεροδήμο παραβρέθηκαν επίσης, ο διοικητής Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Χατζιδάκης, ο κ. Στέργιος Ατσαλάκης, α΄αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης και ο κ. Κωστής Αφορδακος προϊστάμενος του ανακριτικού τμήματος της ΠΟΥ

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου, επισκέφτηκε ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, συνοδευόμενος από την συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αγίου Νικολάου Μαρία Βάρδα, την Μαρία Καφετζάκη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και συνεργάτες του.

Στην συνάντηση με τον διοικητή της Π. Υ. του νομού κ. Κώστα Γεροδήμο παραβρέθηκαν επίσης, ο διοικητής Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Χατζιδάκης, ο κ. Στέργιος Ατσαλάκης, α΄αντιπρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης και ο κ. Κωστής Αφορδακος προϊστάμενος του ανακριτικού τμήματος της ΠΥ.      

Ο Διοικητής κ. Γεροδήμος αναφέρθηκε στην κατάσταση της ΠΥ σε επίπεδο νομού και την ανάγκη ενίσχυσης σε μόνιμο προσωπικό εν όψη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί για να μην υπάρχουν πυρκαγιές.

Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και γιατί ο νομός είναι η πιο ξηροθερμική περιοχή της Ελλάδας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την στέγαση των υπηρεσιών.        Από την πλευρά του ο κ. Στέργιος Ατσαλάκης, παρέδωσε στον Βουλευτή υπόμνημα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, ζητώντας την παρέμβαση του στα ουσιαστικά αιτήματα τους, όπως είναι η ενίσχυση της νεοϊδρυθείσας ΔΙΠΥΝ Λασιθίου, η αναβάθμιση της Π.Υ Αγίου Νικολάου, του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας, της Π.Υ Ιεράπετρας, η ενίσχυση σε προσωπικό του Π.Κ Τζερμιάδου, καθώς και η μεταστέγαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης ευχαρίστησε από την πλευρά του για την ενημέρωση, εξήρε την προσφορά και τον σημαντικό ρόλο της ΠΥ όχι μόνο για την πυροπροστασία αλλά και την συμβολή της σε έκτακτες ανάγκες, όπως πλημμύρες και διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν από διάφορες αιτίες με κίνδυνο της ζωής τους. Τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την στέγαση της Πυροσβεστικής μετά την δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις άθλιες συνθήκες στέγασης του κλιμακίου πυροσβεστική Σητείας, το οποίο επισκέφτηκε πρόσφατα, καθώς και την αναβάθμιση του σε πυροσβεστικό σταθμό.

Μια διαδικασία που είχε προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και απέμενε μόνο η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την αναβάθμιση. Η σημερινή κυβέρνηση, επεσήμανε, υποσχέθηκε να το αναβαθμίσει αλλά 4 χρόνια τώρα μένει στο ΘΑ...      Η αναβάθμιση του κλιμακίου, επεσήμανε ο Μανόλης Θραψανιώτης, είναι αναγκαία επειδή η Σητεία είναι μια απομακρυσμένη περιοχή με δύσκολο οδικό δίκτυο ενώ έχει και εγκαταστάσεις που απαιτούν αυξημένη προστασία όπως Αεροδρόμιο, Αθερινόλακκο κλπ και καλύπτει επίσης ανάγκες των γύρω νησιών. Τέλος είπε ότι θα καταθέσει αναφορά στην Βουλή, τα αιτήματα των εργαζομένων και ευχήθηκε Καλό Πάσχα και καλή δύναμη στο προσωπικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News