Χάρης Αλεξάκης: Ανοιχτή συζήτηση και προτάσεις από πολίτες και ειδικούς για τη βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο μας

Κρήτη
Χάρης Αλεξάκης: Ανοιχτή συζήτηση και προτάσεις από πολίτες και ειδικούς για τη βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνδυασμός προανήγγειλε τη συνέχιση των εκδηλώσεων διαβούλευσης με τους πολίτες μετά το Πάσχα, με σκοπό να καλυφθούν ενότητες του προγράμματος για τον Δήμο και να γίνει διάλογος “στην Πράξη”

Απόψεις και προτάσεις πολιτών και ειδικών για το κυκλοφοριακό και τη βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο μας παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην πρώτη ανοικτή συνάντηση του συνδυασμού του Υποψήφιου Δημάρχου Χάρη Αλεξάκη “στην Πράξη” που έγινε στον κατάμεστο «Περίπου» την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο επικεφαλής του συνδυασμού ενώ έλαβαν μέρος με σύντομες παρουσιάσεις οι Θάνος Βλαστός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος - Πολεοδόμος C.E.S./ Ε.Ν.P.C., PhD, Μαρία Σίτη, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, MSc Πολεοδόμος και ο Γιάννης Σχινάς, Αγρονόμος  Τοπογράφος Μηχανικός, μέλος επιτροπής Μεταφορών, Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες κατέθεσαν την εμπειρία και τις απόψεις τους για τη βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη μας, στο πλαίσιο της οποίας απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που επιμελήθηκε ο Ελπιδοφόρος Αλέξης, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφιος του Συνδυασμού και μέλος της ομάδας των ΣΒΑΚ για τον Δήμο Αγίου Νικολάου τα χρόνια 2019-2021.

\

Από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων αξίζει να αναφερθεί ότι 6 στους 10 δήλωσαν “λίγο ικανοποιημένοι” από τις μετακινήσεις στον Άγιο Νικόλαο και ότι 3 στους 4 θεωρούν πως η κίνηση του πεζού δεν είναι άνετη κι ευχάριστη και ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης .

«Οι ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις τόσο από τους συνδημότες μας όσο και από τους ειδικούς έδωσαν την εικόνα των προβλημάτων αλλά και την κατεύθυνση των λύσεων. Επίσης έδειξαν πως, όταν υπάρχει καλή προαίρεση και συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών, καμία αλλαγή δεν είναι ακατόρθωτη, ακόμα κι αν χρειαστούν αρκετά βήματα και αμοιβαίες υποχωρήσεις για να πραγματοποιηθεί.», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “... στην Πράξη”, Υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Αλεξάκης.

Ο συνδυασμός προανήγγειλε τη συνέχιση των εκδηλώσεων διαβούλευσης με τους πολίτες μετά το Πάσχα, με σκοπό να καλυφθούν ενότητες του προγράμματος για τον Δήμο και να γίνει διάλογος “στην Πράξη”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News