Βαρδάκης: Σήμα κινδύνου «εκπέμπει» το Κέντρο Υγείας Χάρακα

Κρήτη
Βαρδάκης: Σήμα κινδύνου «εκπέμπει» το Κέντρο Υγείας Χάρακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την άμεση τοποθέτηση 2 ειδικευόμενων γενικής ιατρικής και 2 αγροτικών γιατρών, με σκοπό τη στοιχειώδη λειτουργία του Κ.Υ. Χάρακα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του.

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Χάρακα, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου, Μανόλη Θραψανιώτη, Ρεθύμνης, Ανδρέα Ξανθού, Χανίων, Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, την επιστολή του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Κέντρο Υγείας Χάρακα, σε απόσταση 45 χλμ από το Ηράκλειο, εξυπηρετεί τον κατά πλειοψηφία αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό των 52 χωριών της δημοτικής ενότητας Αστερουσίων του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων και της δημοτικής ενότητας Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας, μια εκτεταμένη περιοχή με ορεινά χωριά και δύσβατες παραλίες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός αναφοράς του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων διπλασιάζεται από συμπολίτες μας στα χωριά της καταγωγής τους, αλλά και από ημεδαπούς - αλλοδαπούς τουρίστες, ιδιαίτερα στους παραλιακούς οικισμούς.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος αδυναμίας συνέχισης της 24ωρης λειτουργίας του, ακόμη και διακοπής της λειτουργίας του, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν οι 4 γενικοί γιατροί στο Κ.Υ. και οι 4 στα 6 Π.Ι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν μπορούν να πάρουν άδεια εδώ και 4 χρόνια, ενώ η ψυχολογική πίεση που αναγκάζονται να υπομένουν οι εργαζόμενοι γιατροί από τις επιπλέον εφημερίες, αλλά και την ένταση που δημιουργείται σε ώρες επειγόντων περιστατικών και ατυχημάτων στο Κ.Υ., συνθέτουν εκρηκτικές συνθήκες για ασθενείς και γιατρούς.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούν την άμεση τοποθέτηση 2 ειδικευόμενων γενικής ιατρικής και 2 αγροτικών γιατρών, με σκοπό τη στοιχειώδη λειτουργία του Κ.Υ. Χάρακα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την επιστολή και να τους ενημερώσει αναφορικά με τις άμεσες ενέργειες του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News