Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Κρήτη
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τα βιογραφικά στοιχεία των νέων υποψηφίων

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, ανακοινώθηκαν επίσημα οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόκειται για πολίτες, καταξιωμένους στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Πιστοί στο όραμα του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου « το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Σε τοπικό επίπεδο το ψηφοδέλτιο μας ανανεώθηκε σε ποσοστό 75% με τον μέσο όρο ηλικίας των υποψηφίων να είναι τα 42,5 έτη. Μέσα από μια ουσιαστική αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία επιλέχθηκαν πρόσωπα που με εξαίρεση τον εν ενεργεία Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε εκλογές.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Η Άρτεμις Νικηφόρου είναι 28 ετών. Είναι μια νέα δυναμική νοσηλεύτρια που τα τελευταία κρίσιμα λόγω της πανδημίας χρόνια υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Συνέχισε ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στην «Επείγουσα και Εντατική Θεραπεία παιδιών, εφήβων και νέων».

Σε κάθε έκφανση της ζωή της η Άρτεμις δουλεύει δυναμικά και αθόρυβα για τον συνάνθρωπο έχοντας πάντα σαν στόχο την προσφορά στο κοινό καλό. Αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε από μικρή με δεδομένο ότι ο πατέρας της Γιώργος Νικηφόρος μόλις λίγο καιρό πριν αποστρατεύτηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα έχοντας και αυτός τη δίκη του διαχρονική πορεία προσφοράς και η μητέρα της Τζεμοπούλου Ευσταθία είναι αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας της Π.Ε Ρεθύμνου.

Είναι η πιο μικρή από τις δέκα νοσηλεύτριες που μετέβησαν από την Κρήτη εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για την στήριξη του υγειονομικού συστήματος στην κρισιμότερη φάση της πανδημίας.

Είναι «Σαμαρείτισσα» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Ρέθυμνο έχοντας μεταξύ άλλων συμβάλει στην υποβοήθηση του δύσκολου έργου στήριξης στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου στο Ηράκλειο που μαστιζόταν από τις πλημμύρες με αρκετές καταστροφές. Για πολλά χρόνια υπήρξε αθλήτρια στο σύλλογο Αρκάδι Ρεθύμνου με τον οποίο έχει συμμετάσχει σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών και έχει προταθεί για βράβευση από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την εθελοντική της προσφορά, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το θέατρο και την ενημέρωση γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Είναι η νεότερη γυναίκα υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Κρήτης.

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Η Δέσποινα Παπαδάκη γεννήθηκε το 1967 στο Düsseldorf της Γερμανίας με καταγωγή από τα Ζωνιανά και επέλεξε την ιατρική ως στόχο ζωής από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας αντιλήφθηκε ακόμα εντονότερα τη σημασία της προσφοράς μέσα από τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε λαμβάνοντας Ειδικότητα Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής από το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο και από τα πρώτα χρόνια άσκησης της ιατρικής επιστήμης έβαλε ως στόχο να ασχοληθεί με τους ανθρώπους της υπαίθρου και τις ανάγκες τους.

Κατέχοντας ενεργή προϋπηρεσία 22 ετών στην ύπαιθρο έχει ήδη πετύχει το στόχο της και συνεχίζει καθημερινά την προσπάθεια ως Συντονίστρια Επιστημονικής Λειτουργίας (ΣΕΛ) και Διευθύντρια Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Περάματος. Διαθέτει πιστοποιημένη επιμόρφωση στα προγράμματα του ΕΚΔΔΑ: «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού σε Μονάδες Υγείας» και «Διαχείριση Κρίσεων και

Εκτάκτων Αναγκών» καθώς και σε πλήθος άλλων επιμορφώσεων και μιλάει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά. Διαμένει στο χωριό Ρουμελή Μυλοποτάμου είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Χουρδάκη ο οποίος έχει διατελέσει ∆/ντής της Alpha Bank Ρεθύμνου & Χανίων και έχει τρία παιδιά, έναν μαθητή λυκείου, έναν φοιτητή Βιοϊατρικών Επιστημών και μια φοιτήτρια Φαρμακευτικής.

ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Γαβριήλ Τσουντάνης γεννήθηκε το 1978 στο Αμπελάκι Ρεθύμνου. Είναι σύζυγος της Βασιλικής Δεβεράκη και πατέρας 3 παιδιών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του ενασχόληση από τον τομέα του τουρισμού και σύντομα μεταπήδησε στον κλάδο των ασφαλειών, όπου για 14 χρόνια εργάστηκε ως ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος. Το 2014 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία, η οποία ασχολείται με τη διαφήμιση και το διαδικτυακό μάρκετινγκ, δίνοντας έμφαση στους τομείς του τουρισμού και άλλων επιχειρήσεων.

Η μεγάλη ομάδα της εταιρείας του, στα 9 χρόνια λειτουργίας, έχει αναλάβει και προωθήσει με επιτυχία στο διαδίκτυο περισσότερες από 100 επιχειρήσεις της Κρήτης, ενώ το 2021 έγινε συνιδρυτής σε μια ακόμα εταιρεία για εξυπηρέτηση καταλυμάτων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης στην Κρήτη.

Ως πατέρας παιδιού με αναπηρία έχει αναπτύξει πολύχρονη και πολύπλευρη εθελοντική δραστηριότητα στο Σύλλογο Γονέων Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου και στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον κλάδο της αναπηρίας και του αυτισμού, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και σε σεμιναριακού τύπου επιμορφώσεις.

Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων των Συλλόγων Γονέων των σχολείων Ρεθύμνου και Γενικός Γραμματέας Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη των τροχαίων (ΤΡΟΧΟΠΡΟΛΗΨΗ). Τέλος, στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται ενεργά με το χωριό του όντας ιδρυτής και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίου.

Απόσπασμα τοποθέτησης Φουρφουλάκη Εμμανουήλ Πρόεδρου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ρεθύμνης

«Η εκλογική διαδικασία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα η οποία από το 2019 έχει προχωρήσει με σταθερά βήματα. Για εμάς χρειάζεται ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία.

Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για «Προοδευτική διακυβέρνηση» που θα σκίζει μνημόνια προεκλογικά και θα εξοντώνει τη μεσαία τάξη ως Κυβέρνηση ρισκάροντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στερώντας κάθε προοπτική στη νέα γενιά του τόπου μας. Παράλληλα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για Πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» που υπονομεύει τη λαϊκή βούληση και στερείται στοιχειώδους πολιτικής λογικής.

Πέρα από τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τα όσα πέτυχαμε αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις: Τη μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σταθερό.

Παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να κοιτάμε τους Ρεθεμνιώτες στα μάτια με δεδομένο ότι μέσα από συστηματική προσπάθεια προχωρήσαν έργα και υποδομές σε όλο το νόμο και ωριμάσαν οι συνθήκες ανάπτυξης ενός συνολικού σχεδιασμού με επίκεντρο το Ρέθυμνο.

Σε τοπικό επίπεδο η παράταξη μας από το 2012 που ξεκινήσαμε με το Γιάννη Κεφαλογιάννη μια κοινή πορεία έχει δώσει πολλές και σημαντικές μάχες. Στο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται η διαχρονική πορεία της ΝΔ στο Ρέθυμνο την περίοδο 2012-2019.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου όλα τα στελέχη της ΝΔ θα δώσουμε τη μάχη και όλοι μαζί θα πέτυχουμε πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο. Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη και ισχυρή Κυβερνητική εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News