Σήφης Βαλυράκης: Εν αναμονή της ημερομηνίας της δίκης για το βίαιο θανάτο του πρώην υπουργού (vid)

Κρήτη
Σήφης Βαλυράκης: Εν αναμονή της ημερομηνίας της δίκης για το βίαιο θανάτο του πρώην υπουργού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμετάκλητο είναι πλέον το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δικη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οι δύο ψαράδες από την Ερέτρια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη - Τα δυο αδέλφια είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν έφεση ή αναίρεση, κάτι το οποίο δεν έγινε κι απομένει μόνο ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης όπου αναμένεται να αναβιώσει τα σκηνικό του βίαιου θανάτου του πρώην υπουργού

Δεν προσέφυγαν κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που τους οδηγεί στο εδώλιο, οι δύο ψαράδες από την Ερέτρια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021 στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχαν στη διάθεση τους για να μπλοκάρουν τη δικαστική εξέλιξη, η υπόθεση οδηγείται αμετάκλητα πλέον στη δικαστική αίθουσα όπου θα αναβιώσουν οι συνθήκες ενός στυγερού και ειδεχθούς εγκλήματος με θύμα τον αείμνηστο υπουργό και αντιδικτατορικό αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη.

Τα δυο αδέλφια είχαν το δικαίωμα να προσφύγουν σε ένδικα μέσα (έφεση ή αναίρεση), κάτι το οποίο δεν έγινε, με την επίμαχη προθεσμία να παρέρχεται το προηγούμενο διάστημα. Το παραπεμπτικό βούλευμα κατέστη αμετάκλητο και πλέον, αναμένεται ο προσδιορισμός της δικάσιμου. Οι δυο ψαράδες είχαν προφυλακιστεί στις αρχές Ιουνίου του 2022 για την επίμαχη υπόθεση, ωστόσο παρέμειναν στη φυλακή λίγο παραπάνω από έναν μήνα, αφού αποφυλακίστηκαν στις αρχές Ιουλίου του ίδιου έτους. με τους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 15 χιλιάδων ευρώ.

Απόφαση που είχε προκαλέσει την αντίδραση της πλευράς της οικογένειας Βαλυράκη, η οποία είχε κάνει λόγο για σκανδαλώδη απόφαση.

Το παραπεμπτικό βούλευμα εκδόθηκε μία ημέρα μετά την επέτειο συμπλήρωσης δύο ετών (24/1/2021) από τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.

Μιλώντας τότε στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Μανόλης Φωτάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η οικογένεια αναμένει πλέον να αναδειχθούν στη δίκη «τα κίνητρα που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους να προβούν σε αυτό το πράγμα».

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρήκε φρικτό θάνατο τον Ιανουάριο του 2021. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα Οι δύο ψαράδες αρνούνται κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News