Πάσχα στην ανεργία για 102 συμβασιούχους του δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Πάσχα στην ανεργία για 102 συμβασιούχους του δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εφιάλτης» για 102 συμβασιούχους του δήμου Ηρακλείου - Eίδαν σήμερα το δικαστήριο να εκδίδει αρνητικές αποφάσεις μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών τους μέτρων

Πάσχα μέσα στον εφιάλτη της ανεργίας κινδυνεύουν να κάνουν 102 συμβασιούχοι -παρατασιούχοι του δήμου Ηρακλείου που είδαν σήμερα το δικαστήριο να εκδίδει αρνητικές αποφάσεις μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών τους μέτρων που έγινε στις 24 Μαρτίου.

Μετά τις προ ημερών αρνητικές δικαστικές αποφάσεις για 40 συμβασιούχους, σήμερα εκδόθηκαν 3 νέες απορριπτικές αποφάσεις που αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 102 συνολικά εργαζόμενους και συγκεκριμένα σε 61 συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί στο πλαίσιο των έκτακτων προσλήψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, σε 38 παρατασιούχους που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας το 2020 και σε 3 συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί για να καλύψουν ανάγκες στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας).

Οι 3 νέες αυτές απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα καθαρογραφεί για να αποσταλούν επισήμως στους ίδιους και στον δήμο Ηρακλείου. Αυτό αναμένεται να συμβεί, μόλις βγει η καθαρογραμμένη απόφαση από το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων μέσα στις προσεχείς ημέρες... Κάτι που σημαίνει πως πολύ άμεσα δυστυχώς, δηλαδή πριν το Πάσχα ο δήμος Ηρακλείου θα προχωρήσει στην διακοπή των προσωρινών διαταγών με τις οποίες οι 102 αυτοί εργαζόμενοι συνεχίζουν και εργάζονται τους τελευταίους μήνες και άρα οι ίδιοι θα μείνουν και επισήμως στον δρόμο...

Οι 3 νέες αυτές απορριπτικές αποφάσεις, με τις οποίες χάνουν τη δουλειά τους 102 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του δήμου Ηρακλείου έρχονται να προστεθούν στις 4 απορριπτικές αποφάσεις των προηγούμενων ημερών, με τις οποίες  μένουν εκτός εργασίας 40 συμβασιούχοι δήμων του νομού Ηρακλείου και της περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εξέφρασε δημοσίως έντονο προβληματισμό για τις 4 αυτές, ταχύτατες - όπως τις χαρακτήρισε- απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του:

«Παρά το γεγονός, όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, που σε συνδυασμό τόσο με τις ημέρες, που διανύουμε (Εθνικές εκλογές και έναρξη τουριστικής περιόδου) όσο και με το γεγονός ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο νομοθέτης θέλει το «πάγωμα» των προσλήψεων (που εκ παραδρομής αναφέραμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου ότι πρόκειται για εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης) βλέπουμε αδιαφορία από την Κυβέρνηση, η οποία ακόμα και σήμερα θα μπορούσε να δώσει λύση όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και της Περιφέρειας, αντ’ αυτού βλέπουμε να περνάνε νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής, όπως για την Κυριακάτική αργία και τις «λευκές νύχτες», που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μεγάλων εμπορικών καταστημάτων».

Η αναζήτηση νομοθετικής λύσης και η 24ωρη απεργία τη Μεγάλη Δευτέρα

Με τις απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη τις τελευταίες ημέρες και έναν σημαντικό ήδη αριθμό από τους 1200 συνολικά εμπλεκόμενους συμβασιούχους - παρατασιούχους των τοπικών ΟΤΑ να μένουν στο δρόμο, ζητούμενο όσο ποτέ άλλοτε φαντάζει η δρομολόγηση μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα δώσει οριστικά λύση στο ζήτημα, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Προς αυτή τη κατεύθυνση συνεχίζονται οι πιέσεις ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από τη ΠΟΕ-ΟΤΑ . Απεργία η οποία έρχεται σε συνέχεια της 48ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε σε τοπικό επίπεδο  από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε από το βράδυ της περασμένης Κυριακής μέχρι το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Παράλληλα με τη 24ωρη πανελλαδική απεργία, τη Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στις 10.00 το πρωί, έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) και Πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8-Αθήνα) και προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News