Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα έργα ΕΣΠΑ που αλλάζουν την Κρήτη - Το εντυπωσιακό βίντεο που εισέπραξε θερμό χειροκρότημα

Κρήτη
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα έργα ΕΣΠΑ που αλλάζουν την Κρήτη - Το εντυπωσιακό βίντεο που εισέπραξε θερμό χειροκρότημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θερμό χειροκρότημα στην παρουσίαση του συναρπαστικού ταξιδιού στα έργα του ΕΣΠΑ με ξεναγό τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Δήμων, των τοπικών φορέων και πολιτών, έγινε με επιτυχία στο ξενοδοχείο "Atlantis" η παρουσίαση του πενθημέρου ταξιδιού στα έργα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που πραγματοποίησε ο  παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης με συνεπιβάτες την Έφη Νταλάκα τον Γιώργο Νταλάκα και την Ειρήνη Ζάχου.

Η παρουσίαση του συναρπαστικού ταξιδιού μέσα από video με ξεναγό τον Κρητικό Παραολυμπιονίκη και τους συνεργάτες του χειροκροτήθηκε θερμά από όλους ενώ οι  παριστάμενοι στην εκδήλωση Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη στήριξή και το έργο που γίνεται στο νησί. Παράλληλα, ευχαριστίες εξέφρασαν και προς την Διαχειριστική αρχή για τη δική της συμβολή,  όπως και για την οργάνωση και παρουσίαση του video του πενθημέρου ταξιδιού.

«Όταν ξεκινήσαμε δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ενδιαφέρον και συναρπαστικό το ταξίδι μας», ανέφερε με έμφαση μέσω skype στην εκδήλωση ο Αντώνης Τσαπατάκης χειροκροτούμενος. Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά και τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια για το ταξίδι αυτό, ένα ταξίδι που όπως είπε, ξεναγεί ,εντυπωσιάζει, πληροφορεί και στέλνει μηνύματα στους συμπατριώτες μας μέσα και έξω από το νησί.

Ο συντονισμός και η παρουσίαση της εκδήλωσης στη μεγάλη αίθουσα του "Ατλαντίς" έγινε από τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, ενώ στο βίντεο που προβλήθηκε είχαν καταγράφει όλες οι στάσεις ταξιδιού σε αναπτυξιακά έργα που υλοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων Ρεθύμνου Ηρακλείου και Λασιθίου.

Στ. Αρναουτάκης: Προετοιμαζόμαστε για την Κρήτη του 2030

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε όλους, και ευχαρίστησε τους συντελεστές, τόνισε, ότι, στόχος μας είναι τα έργα και οι δράσεις που υλοποιούμε να προετοιμάζουν το έδαφος για την Κρήτη του 2030 και να υπηρετούν τον άνθρωπο. Μάλιστα μιλώντας για τα έργα του ΕΣΠΑ είπε, ότι, έχοντας ολοκληρώσει τις εντάξεις έργων την Προγραμματική περίοδο 2014-2020 τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν ανέρχονται σε 4.350  με προϋπολογισμό 660 εκατομμύρια ευρώ . Παράλληλα ανέφερε, ότι έχουν υλοποιηθεί  σημαντικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την Περιφέρεια σε παραγωγικό, τεχνολογικό, ψηφιακό, πολιτιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.  Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε, επίσης, ότι, τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουμε ξεκινήσει την ενεργοποίηση του νέου προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2021-2027. Πρόκειται για το πρώτο Περιφερειακό πρόγραμμα που εγκρίθηκε στη χώρα μας, οι πόροι του οποίου φτάνουν τα 565 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση  και είναι αυξημένη κατά 170 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Έχοντας, επομένως, περάσει στη Νέα Προγραμματική Περίοδο, το ταξίδι στα έργα του ΕΣΠΑ που παρουσιάζεται σήμερα, με οδηγό τον Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη , αποδεικνύει πως δεν υπάρχει πολιτική χωρίς αποτέλεσμα και αποτέλεσμα χωρίς να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς του. Συνεχίζοντας, όλοι μαζί αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην Κρήτη, σχεδιάζουμε το μέλλον, ανοίγουμε πανιά, δουλεύοντας για την ευημερία του σήμερα, ταυτόχρονα χτίζουμε τις βάσεις για να είναι η ανάπτυξη δίκαιη και να εγγυάται ένα μέλλον βιώσιμο για όλους».

Καλωσορίζοντας επίσης τους συμμετέχοντες, στον δικό της χαιρετισμό η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασωτάκη, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, όλους τους συντελεστές του επιτυχημένου ταξιδιού, λέγοντας ότι  η εκδήλωση εντάσσεται σε μία συντεταγμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης και της Διαχειριστικής Αρχής για την ευρύτερη προβολή των έργων του ΕΣΠΑ και ειδικότερα των έργων του ΕΣΠΑ Κρήτης 2014-2020 που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Η κα Κασωτάκη τόνισε, ότι, η αναπτυξιακή διαδικασία επιτελείται μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα , είναι η διαδικασία που κινητοποιεί το σύνολο των φορέων σε Εθνικό - Περιφερειακό επίπεδο και την κοινωνία των πολιτών. Η ίδια συνεχάρη όλους για την συνεργασία, όπως και τα στελέχη, τους εργαζόμενους στην υπηρεσία της για την στήριξη τους, λέγοντας: «Εμείς στην Περιφέρεια Κρήτης και στη Διαχειριστική Αρχή που αποτελούμε ένα κρίκο της αλυσίδας της αναπτυξιακής διαδικασίας χαιρόμαστε που όλοι μαζί χέρι-χέρι αξιοποιήσαμε τους πόρους που είχαμε στη διάθεσή μας και πάμε παραπέρα. Είναι χρέος μας να αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τόπου μας. Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε σωστά και να κινητοποιούμε τον πολίτη. Η  αναπτυξιακή διαδικασία είναι μία υπόθεση όλων μας για το δικό μας όφελος.»

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα έργα ΕΣΠΑ που αλλάζουν την Κρήτη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News