Ηράκλειο: Στο “σκαμνί” για την υπεξαίρεση «μαμούθ» 1,3 εκατ. ευρώ 52χρονος σεκιουριτάς

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο “σκαμνί” για την υπεξαίρεση «μαμούθ» 1,3 εκατ. ευρώ 52χρονος σεκιουριτάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκνομη δράση του φέρεται να διήρκεσε από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015 - Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκισης με αναστολή

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου, η υπόθεση του πρώην υπαλλήλου εταιρείας security, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια φέρεται να προχώρησε στην υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ. Ο 52χρονος άνδρας είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Ο 52χρονος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρεία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών. Η έκνομη δράση του φέρεται να διήρκεσε από τις αρχές του 2014 έως τον Μάιο του 2015.

Ειδικότερα, ο 52χρονος φέρεται να αφαιρούσε σταδιακά από ΑΤΜ τραπεζών χρηματικά ποσά, τα οποία ιδιοποιείτο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε βρει τρόπο να ανοίγει τις ειδικές κασετίνες, με τις οποίες μεταφέρονταν τα χρήματα για τα ΑΤΜ, χωρίς να σπάει τις σφραγίδες ασφαλείας.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 700.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο. Εντούτοις, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μέσω του οποίου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, βρέθηκε μέσα σε μία μέρα να έχει υπεξαιρέσει, επιπλέον, περίπου 530.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του, στην εταιρεία security, περίπου 530.000 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο 52χρονος ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 9 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Του επιβλήθηκαν, ωστόσο, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε μήνα.

Εξάλλου, σε ποινές φυλάκισης τριών ετών (με αναστολή) είχαν καταδικαστεί και τρεις συγκατηγορούμενοι του 52χρονου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News