Χανιά: «Σωτήρια» απόφαση για χήρα συνταξιούχο από το Ειρηνοδικείο

Κρήτη
Χανιά: «Σωτήρια» απόφαση για χήρα συνταξιούχο από το Ειρηνοδικείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς κατάφερε χήρα, συνταξιούχος να σώσει την περιουσία της - Το ζευγάρι των συνταξιούχων, είχε χρεωθεί σε τέσσερις τράπεζες σε πέντε συμβάσεις, συνολικού ποσού των 95.875 ευρώ.

Μία νέα ελπιδοφόρα απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, «έσωσε» όλα τα περιουσιακά στοιχεία μίας γυναίκας, χήρας, καθώς εξαιρεί από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία της και ρυθμίζει τα χρέη της.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για πρώην ζευγάρι συνταξιούχων δανειοληπτών με δύο ενήλικα τέκνα οικονομικώς ανεξάρτητα, το οποίο είχε καταθέσει αίτηση ρύθμισης των οφειλών του σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3869/2010, με την καθοδήγηση και συμβουλευτική της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το εν λόγω ζευγάρι των συνταξιούχων, είχε χρεωθεί σε τέσσερις τράπεζες σε πέντε συμβάσεις, συνολικού ποσού των 95.875 ευρώ.

Το εισόδημα τους, ήταν το ποσό των συντάξεων τους, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που διέθεταν, είναι η κυρία κατοικία τους, αυτοκίνητα και άλλα μικρής αξίας αγροτεμάχια.

Το έτος 2021, έφυγε από την ζωή ο σύζυγος και παρά ταύτα το αίτημα της ρύθμισης συνέχισε με την σύζυγο, χήρα, πλέον οφειλέτρια.

Με την τόσο σημαντική απόφαση, το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε θετικά για την χήρα πλέον οφειλέτρια, ρυθμίζοντας τα χρέη της, σώζοντας όλα τα περιουσιακά τα στοιχεία και διέγραψε και 25.000 ευρώ αφού η συνολική οφειλή ήταν 95.875 ευρώ.

Συμπερασματικά και σύμφωνα με την απόφαση, το Ειρηνοδικείο Χανίων ορίζει:

  • Δέχεται την αίτηση
  • Ρυθμίζει, κατά τρόπο οριστικό τα χρέη της αιτούσας, προς τους πιστωτές της προσδιορίζοντας «μηδενικές» καταβολές επί τριετία σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3869/2010
  • Εξαιρεί, από την εκποίηση όλα της τα περιουσιακά στοιχεία
  • Υποχρεώνει, την αιτούσα για τη διάσωση της κύριας κατοικίας της (μία μεζονέτα) να καταβάλλει το ποσό των 70.000 ευρώ, για 180 μήνες, δηλαδή μηνιαίως το ποσό των 388,88 εντόκως χωρίς ανατοκισμό.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τα μέλη της, να εφαρμόζουν την εντολή της δικαστικής απόφασης, όταν ορίζονται μηνιαίες δόσεις, καθώς η τρίμηνη παράλειψη πληρωμής αυτών, οι πιστωτές έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν την απόφαση και να σταματήσει κάθε προστασία των περιουσιακών στοιχείων που ορίζονται στην απόφαση και ιδιαίτερα η προστασία της κύριας κατοικίας.

Σημείωση: Ο ν. 3869/2010 έχει καταργηθεί, πλέον εφαρμόζεται η Εξωδικαστική .διαδικασία μεταξύ πιστωτών και οφειλετών.

Για περισσότερη ενημέρωση τηλέφωνο: 28210/923.06

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News