ΠΑΓΝΗ: Εν μέσω διαμαρτυριών τα εγκαίνια από τη Μίνα Γκάγκα - Εικόνες από τη «θερμή» υποδοχή των εργαζομένων

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Εν μέσω διαμαρτυριών τα εγκαίνια από τη Μίνα Γκάγκα - Εικόνες από τη «θερμή» υποδοχή των εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, προαναγγέλλουν “θερμή υποδοχή” στην κ. Γκάγκα με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πανό υποδέχθηκαν την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα οι υγειονομικοί του ΠΑΓΝΗ το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου, η οποία έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για τα εγκαίνια του PET/CT και της νέας ΜΕΘ του νοσοκομείου που προέρχονται από δωρεές του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, υπό την κ. Λένα Μπορμπουδάκη και εγκαινιάζονται σήμερα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο υποδέχθηκαν την κ. Γκάγκα με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων στο νοσοκομείο

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν τα εξής: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο μας, όπου η κ. Γκάγκα για να αποφύγει να δώσει απαντήσεις στους εργαζόμενους και το σωματείο, επέλεξε να μπει από άλλη είσοδο στο νοσοκομείο! Η αναπληρώτρια υπουργός επισκέπτεται ξανά το νοσοκομείο μας για να εγκαινιάσει δύο Τμήματα που προέρχονται από δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, το PET/CT και τη νέα ΜΕΘ, και που δουλεύουν με το φιλότιμο των εργαζόμενων. Το υπουργείο και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ δε στελέχωσαν αυτά τα Τμήματα με μόνιμο προσωπικό ως όφειλαν.

Η κυβέρνηση μέσω της αν. υπουργού Υγείας επιχειρεί να στήσει προεκλογικές φιέστες σε ένα νοσοκομείο με 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, με πάνω από 100 αποχωρήσεις εργαζομένων κάθε χρόνο που δεν αντικαθίστανται, με εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις, με μια Ψυχιατρική Κλινική που υπερχειλίζει από ράντζα σε καθημερινή βάση, μια Παιδοψυχιατρική Κλινική που είναι μια ανάσα πριν το κλείσιμο και μια Παιδοαιματολογική Κλινική που νοσηλεύει παιδιά με νεοπλασίες πάνω από τη δύναμή της. Όσο και να προσπαθούν να κάνουν τα “στραβά μάτια” στα τεράστια προβλήματα, δε γίνεται να κρύψουν ότι ο μοναδικός αξονικός τομογράφος χαλάει συνεχώς και οι ασθενείς χρειάζεται να μεταφέρονται στο Βενιζέλειο για μια αξονική, ότι η αναμονή για τα τακτικά ραντεβού είναι τεράστια και ότι η λίστα αναμονής για χειρουργείο ξεπερνάει τα 6.000 άτομα μόνο για το ΠΑΓΝΗ!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των “δράσεων” αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων στην Υγεία: της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης!

Οι φιέστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου στις πλάτες των εργαζομένων δε θα περάσουν! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Απριλίου (σ.σ. σήμερα) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου τη Δευτέρα 3/4 (σ.σ. σήμερα) και ώρα 11 το πρωί για αγωνιστική υποδοχή της αν. υπουργού Υγείας.

  • Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό.
  • Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνεύτηκαν.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία.
  • Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Όχι σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων.
  • Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

“Θύελλα” αντιδράσεων για τα ΜΑΤ

“Θερμή” υποδοχή στην κ. Γκάγκα επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι και κατά την τελευταία της επίσκεψη στο νοσοκομείο στις 25 Ιανουαρίου, όταν η αναπληρώτρια υπουργός είχε εισέλθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα από είσοδο ασφαλείας για να τους αποφύγει, ενώ υπενθυμίζεται ότι είχαν σημειωθεί και αρκετές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από εκπροσώπους φορέων και ενώσεων για την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News