Τίμησαν τον ήρωα οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη - Μνημόσυνο στη μνήμη του τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Κρήτη
Τίμησαν τον ήρωα οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη - Μνημόσυνο στη μνήμη του τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και οι Τοπικές Κοινότητες Γαζίου και Κεραμουτσίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος τέλεσε το μνημόσυνο του Ηρακλή Κοκκινίδη στην τελετή μνήμης και τιμής για τον ήρωα οπλαρχηγό του Μαλεβιζίου που οργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και οι Τοπικές Κοινότητες Γαζίου και Κεραμουτσίου.

Στη ζωή και τη δράση του Ηρακλή Κοκκινίδη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο κ Μιχάλης Παπαηλιάκης Γεωπόνος του ΕΛ.ΜΕ. ΠΑ. - Ιστορικός Ερευνητής, ενώ στο χαιρετισμό του εκπροσωπώντας το Δήμο Μαλεβιζίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Ηρακλής Κοκκινίδης μας δίδαξε ότι Ελευθερία σημαίνει πάνω απ’ όλα Ευθύνη για το κοινωνικό σύνολο. Θυσιάστηκε στον αγώνα για το συλλογικό καλό, για τα ιδανικά της επανάστασης που ήταν ιδανικά και στόχοι του όλου εμείς. Έδωσε την περιουσία του και την ίδια του ζωή γι’ αυτά. Ας γίνει η θυσία του ο φάρος που θα φωτίζει τους δρόμους μας, ας είναι το παράδειγμά του κατεύθυνση για εμάς».

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι βουλευτές Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης και Σταύρος Τζεδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης Γρηγόρης Περυσινάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, Κεραμουτσίου Πόπη Θραψανιωτάκη, Κορφών Κώστας Φαραζάκης, Λιβαδίων - Κράνας Γιώργος Βάμβουκας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσος Λιαδάκης και Γιάννης Βάμβουκας, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής μέλη της οικογένειας Κόκκινων, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων.

 

Στην τελετή μνήμης ο Παύλος Μπαριτάκης

Στην τελετή μνήμης του θρυλικού αγωνιστή οπλαρχηγού Μαλεβιζίου-Τεμένους στην επανάσταση του 1866 Ηρακλή Κοκκινίδη, παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Ο Ηρακλής Κοκκινίδης ήταν μία ιστορική μορφή που συνδέθηκε με την ηρωική επανάσταση της Κρήτης του 1866 εναντίων της Οθωμανικής κυριαρχίας με σύνθημα «Ένωσις ή Θάνατος».

Ήταν μόλις 26 ετών όταν σκοτώθηκε το Μάρτη του 1868. Στην σύντομη ζωή του διακρίθηκε για την ανδρεία του, τη στρατηγική του ευφυΐα αλλά και τον ηρωισμό του. Η φήμη του ως αγωνιστή και οπλαρχηγού ξεπέρασε τα κρητικά σύνορα.

Οι ιστορίες της ζωής και του θανάτου του περνάνε από γενιά σε γενιά. Σήμερα 155 χρόνια από το θάνατό του δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά καθήκον να τιμούμε και να θυμόμαστε αλλά και να παραδειγματιζόμαστε από τέτοιες προσωπικότητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News