Χανιά: Ποδαρικό με Σκανδιναβούς τουρίστες στο «Δασκαλογιάννης» - «Αγαπάμε, τον ήλιο, τη φύση και τους ανθρώπους», όπως λένε (vid)

Κρήτη
Χανιά: Ποδαρικό με Σκανδιναβούς τουρίστες στο «Δασκαλογιάννης» - «Αγαπάμε, τον ήλιο, τη φύση και τους ανθρώπους», όπως λένε (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων σήμερα το πρωί, άνοιξε και επίσημα η τουριστική σεζόν, που προμηνύεται ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Περισσότεροι από πεντακόσιοι Σκανδιναβοί έφτασαν με δύο πτήσεις από το Όσλο της Νορβηγίας και ακολούθησε μια πτήση από το Λονδίνο ενώ τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό θα αυξάνεται σε καθημερινή βάση
  • Σκανδιναβοί άνοιξαν την τουριστική σεζόν στα Χανιά
  • Έρχονται για τον ήλιο, τη φύση, τους ανθρώπους
  • Ρεκόρ αφίξεων το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά

Δυναμικά άρχισε η νέα τουριστική περίοδος για τα Χανιά με Σκανδιναβούς τουρίστες να κάνουν φέτος ποδαρικό στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης. Η πρώτη πτήση τσάρτερ της σεζόν προερχόμενη από το Όσλο της Νορβηγίας προσγειώθηκε στις 11.30 το πρωί, ακολούθησε μια δεύτερη επίσης από το Όσλο και μια των Βρετανικών αερογραμμών από το Λονδίνο. 

Η άφιξη των Νορβηγών σηματοδοτεί το αυξημένο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται να αναπτυχθεί από χώρες της Σκανδιναβίας τη φετινή περίοδο. Παραδοσιακά εξάλλου αποτελούν τους κύριους τροφοδότες του τουρισμού στα Χανιά. 

Η επίσημη έναρξη της νέας σεζόν μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα των καθολικών αλλά και οι πτήσεις χαμηλού κόστους που πραγματοποιήθηκαν από διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, επιβεβαιώνουν την τάση που διαμορφώνεται για μια μεγαλύτερης διάρκειας τουριστική περίοδο. Ο ήλιος, το φυσικό περιβάλλον και οι άνθρωποι των Χανίων και της Κρήτης συνολικά, είναι τα στοιχεία που την καθιστούν ως ιδανικό προορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες ξένους επισκέπτες. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται μεγάλες πληρότητες και στις πτήσεις εσωτερικού λόγο των διακοπών του Πάσχα. Τα στοιχεία πάντως μιλούν για εκτόξευση των αφίξεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης σε επίπεδα πιο πάνω ακόμη και από αυτά του 2019. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News